/en/article/11890/vystavba-auparku-v-trencine-opat-rozhadala-poslancov/ Výstavba Auparku v Trenčíne opäť rozhádala poslancov

Výstavba Auparku v Trenčíne opäť rozhádala poslancov

V súvislosti s výstavbou Auparku v Trenčíne sa na včerajšom rokovaní trenčianskeho zastupiteľstva opäť rozpútala búrlivá diskusia. Aj keď poslanci mali schvaľovať len formálny nedostatok pri mapovaní parciel pri predchádzajúcich predajoch pozemkov investorovi, diskutovalo sa o tom, či podobná stavba patrí do centra mesta. Spoločnosť HB Reavis Group plánuje Aupark stavať už na budúci rok, a to priamo v centre.

Aupark má stáť medzi cestným mostom a Palackého ulicou, kde je v súčasnosti sieť ciest, ktoré majú zaniknúť. S jeho výstavbou, ako aj modernizáciou a prekládkou železničnej trate čakajú stred Trenčína radikálne zmeny v systéme dopravy, z mosta cez Váh sa bude napríklad schádzať už len jednou cestou namiesto dvoch. Mesto už Auparku v minulosti predalo viacero parciel za rôzne sumy, celkovo to bolo 6 700 m2 pri priemernej sume 3 050 korún za meter (101,24 €). Ďalšie pozemky sa vytvoria po zániku zjazdu z mosta. Výstavba Auparku by mala trvať 19 mesiacov, prenajímateľná plocha dosiahne viac ako 16-tisíc m2, vznikne približne 590 parkovacích miest. Vybudovanie trenčianskeho Auparku si vyžiada asi miliardu korún (33 193 919 €). „V súčasnosti pripravujeme projekt pre územné rozhodnutie,“ povedal pre agentúru SITA hovorca investora HB Reavis Roman Karabelli.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 29.10.2008