/en/article/12027/river-park-dalsia-lastovicka-zvestujuca-koniec-cenovej-bubliny/ River Park – ďalšia lastovička zvestujúca koniec cenovej bubliny
River Park – ďalšia lastovička zvestujúca koniec cenovej bubliny

River Park – ďalšia lastovička zvestujúca koniec cenovej bubliny

Doterajšie nadpriemerne vysoké marže viacerých developerov, ktoré sa ešte včera pohybovali na úrovni 30 až 40 percent, dnes vplyvom finančnej krízy a spľasnutia realitného trhu postupne odchádzajú do minulosti. Takýto trend vychádza v ústrety čoraz väčšiemu počtu záujemcov o kúpu domu či bytu, lebo im v konečnom dôsledku prinesie vytúžené zníženie cien. Tým, čo sa poponáhľali urobiť tak nedávno, alebo naopak – pridlho otáľali s ich predajom, ostáva zrejme už len škrípanie zubov. Na okolnosť, že ceny nehnuteľností na bývanie už začali pozvoľne klesať, poukázali aj údaje, ku ktorým dospeli spoločne Národná banka Slovenska a Národná asociácia realitných kancelárií Slovenska. Priemerná cena za jeden štvorcový meter obytnej plochy v treťom kvartáli sa totiž oproti druhému mierne znížila o 0,4 percenta – až na terajších 46 453 Sk (1,542 tis. €).

Vianoce sa pre J&T začali už v pondelok

Časť developerov vzniknutú situáciu pochopila a pružne na ňu zareagovala zmenou cenovej politiky. Po Orco Property Group sa medzi protagonistov novej filozofie tento týždeň zaradil aj najsilnejší domáci hráč J&T Real Estate a na obdobie od pondelka 10. novembra do Vianoc stiahol ceny bytov v exkluzívnom rezidenčnom komplexe River Park dokonca o neuveriteľných 40 percent! Za jednotku obytnej plochy zazmluvnenej v tejto lehote zaplatí záujemca sumu vo výške od 60 000 Sk bez DPH v prevedení holobyt. Štandard v River Park Residences, ktorý už zahŕňa kuchyne vybavené značkami Bulthaup a Gaggenau, kúpeľne kvality Hansgrohe, Duravit a podlahy od Kährs, ho však vyjde o 17 000 Sk drahšie.

„Znížením cien reagujeme na momentálnu situáciu na trhu, ktorý vďaka finančnej kríze nie je ochotný platiť za luxus toľko, ako ešte pred krátkym časom. Pre záujemcov o byt v River Parku tak vznikla jedinečná, časovo obmedzená príležitosť získať špičkové bývanie za neopakovateľnú cenu,“ povedal Peter Korbačka, predseda predstavenstva J&T Real Estate, a.s. Aj keď očakáva, že konkurovať cenou sa pokúsia aj ďalší developeri, nepredpokladá, že sa niektorý projekt dokáže River Parku vyrovnať polohou, službami a prevedením.

River Park Residences – najlepšia adresa v Bratislave

Čo je vlastne toľko spomínaný River Park? J&T Real Estate o ňom hovorí ako o základe budúcej luxusnej časti Bratislavy, ktorej súčasťou sa stane River Park II a ktorú cez Podhradie so Starým mestom spojí jeho ďalší projekt Zuckermandel. V konkretizovanom vyjadrení tento multifunkčný komplex ponúkne 202 veľkometrážnych luxusných rezidencií. Poloha na ľavom brehu Dunaja priamo pod hradným vrchom mu – slovami developera – zaručuje „najlepšiu adresu v meste“. Kým všetky rezidencie dostanú orientáciu na rieku, vďaka čomu poskytnú jedinečný výhľad na rieku, administratívnym priestorom pripadne strana severná. Komplex má pozostávať zo štyroch blokov. Jeden z nich zaberie 5-hviezdičkový Kempinski hotel River Park. Pôjde vôbec o prvý hotel na Slovensku patriaci do svetovej siete najvyššej kategórie, ktorý prinesie River Parku tak prestíž, ako aj maximálnu úroveň poskytovaných služieb.

Časť zvaná River Park Residences má pozostávať zo 108 dvoj- až sedemizbových apartmánov s veľkolepým dispozičným riešením. Ich rozloha sa pohybuje od 74 až do 350 m2, pričom každá rezidencia bude mať svoj balkón, lodžiu alebo terasu s výhľadom na Dunaj. Rozloha bytových exteriérov sa pohybuje od 3,4 až po 185,9 m2. Zatiaľ čo rezidenčná zóna sa rozloží v priestore od 2. až po 8. poschodie, obchodné prevádzky nájdu svoje plochy na prízemí a prvom poschodí. Podzemná časť blokov, kde vznikne na troch podlažiach vyše 1100 parkovacích boxov, vytvorí zároveň priestor na technické vybavenie komplexu. O bezpečnosť rezidentov sa postará nepretržité monitorovanie komplexu, vchodu i podzemnej garáže, ako aj moderný protipožiarny systém (fire detection).

River Park svojim obyvateľom neuprie ani právo na individuálne dispozičné riešenie interiérov (rozširovanie či spájanie bytov, zmeny priečok či špeciálne architektonické úpravy). Preto im ponúka na výber dve formy získania rezidencie: buď ako holobyt so základným vybavením, čo dáva príležitosť na realizáciu špecifických predstáv klienta, alebo ako štandard, ktorý zahŕňa dodávku vnútorného vybavenia najvyššej kvality.

Kempinski Private Residences – bývanie bez starostí

V druhej etape bude uvedených na trh ďalších 63 bytov, ktoré majiteľom ponúknu výnimočné bývanie v rezidenciách s 24-hodinovým servisom päťhviezdičkového hotela Kempinski. Predaj týchto bytov, z ktorých 33 bude v objekte RIVER HOUSE a 30 v BLOKU B4, ohlási spoločnosť v krátkom čase.

„Okrem zníženia ceny očakávame zvýšenie predaja aj od uvedenia najexkluzívnejších bytov na trh. Najväčším lákadlom sú servisované byty priamo nad hladinou Dunaja v objekte RIVER HOUSE a mnohí klienti čakajú práve na ne. Vzhľadom na polohu, ale aj na koncept bývania bez starostí pôjde o unikátne nehnuteľnosti nielen na Slovensku, ale aj v strednej Európe,“ doplnil Peter Korbačka.

Kempinski Private Residences River Park stavia a predáva spoločnosť Bratislavské nábrežie, s.r.o. Poslanie skupiny Kempinski Group a jej pridružených organizácií sa tu obmedzuje na správu obsluhovaných bytových jednotiek a priľahlého hotela.

Pulz trvalého života v „mestečku v meste“

Špecifickú a s ničím neporovnateľnú dimenziu dodajú River Parku jeho partery, kde vznikne zóna pre luxusné obchody, reštaurácie a kaviarne s jedinečnou možnosťou zriadenia letných terás, orientovaných na pešiu dunajskú promenádu i samotný Dunaj. Bohaté spektrum gastronomických prevádzok tu vytvoria pizzeria, tradičná talianska reštaurácia s francúzskym štýlom, sushi bar, steak house, značková kaviareň s vyberanou ponukou špecialít, luxusná cukráreň s vychýrenou talianskou zmrzlinou a sorbetmi, čokoládovňa, cocktail bar, originálna „staročeská hospoda“, ako aj prémiové potraviny s vlastnou pekárňou.

Pošta, banka, realitná kancelária, lekáreň, trafika, kvetinárstvo, inštitút krásy, gallery shop, klenotníctvo s jedinečnou ponukou šperkov, hodiniek a doplnkov prestížnych značiek, športové potreby a tanečná škola vdýchnu komplexu ďalší rozmer, prinesú mu pulz trvalého života a pretvoria ho na skutočné „mestečko v meste“. Na najvyššom poschodí Kempinski Hotel River Park spočinie ZION SPA – luxusné wellness a fitnes centrum predurčené na oddych a športové aktivity. Developer tu sľubuje „bohatú ponuku kvalitných služieb, kúpeľných procedúr a jedinečný výhľad, ktoré uspokoja aj toho najnáročnejšieho klienta“.

Výhody členstva v River Park Owners Club

Uvedením apartmánového projektu River Park na trh, v stredoeurópskom kontexte naozaj unikátneho, si J&T Real Estate pozíciu domáceho lídra iba upevní. Z celkového počtu 202 uvoľnil v prvej fáze do predaja 140 bytov, z ktorých už vyše 65 predal. Za rozhodujúci konkurenčný tromf komplexu považuje jeho jedinečnú polohu, neopakovateľný výhľad a neporovnateľný rozsah poskytovaných služieb či výhod. Napríklad aj v podobe členstva v River Park Owners Club – exkluzívnom klube vlastníkov rezidencií, ktorý im „spríjemní život, ušetrí čas a otvorí bránu do sveta luxusu“.

Status člena River Park Owners Club však možno získať jedine nadobudnutím bytu v River Parku. Neprenosné klubové členstvo i z neho plynúce výhody sa budú poskytovať v troch kategóriách.

I. Základné služby zahrnuté v poplatku za správu
- Služby Concierge
- Bezpečnostná služba a monitorovanie objektu
- Parkovanie a nepretržité monitorovanie podzemnej garáže
- Zdravotná služba
- Upratovanie a čistenie spoločných priestorov
- Starostlivosť o zeleň v komplexe (gardening service)

II. Služby za extra príplatok
- Cateringové služby
- Servírovanie hotových jedál pripravených na zohriatie
- Domáce práce (housekeeping)
- Služby práčovne, čistiarne
- Nakupovacie služby
- Starostlivosť o kvety
- Vychádzky s domácimi zvieratami
- Opatrovanie detí (babysitting)
- Umývanie automobilov
- Prenájom limuzín s vodičom, limousine service
- Airport shuttle service

III. Špeciálne bonusy
- Voľný vstup do ZION SPA v Kempinski Hotel River Park počas jedného roka
- Zľava 10% z cien kúpeľných služieb
- Ponuka exkluzívnych služieb privátneho bankovníctva J&T Banky
- Služby J&T Concierge
- Krátkodobý úver od J&T Banky (až do 90% ceny bytu)
- Zľava 10% na ceny ubytovania v Kempinski Hoteli River Park pre obchodných partnerov či rodinných príslušníkov
- Bonusy v River Park Gallery Shop
- Zľavy v hoteloch prevádzkovaných spoločnosťou J&T Hotels Management
- Zľava 10% v hotelových reštauráciách počas 2 rokov, možnosť predĺženia
- Zľava 10% z nájomného za hotelové konferenčné priestory počas 2 rokov

Vizualizácie – J&T Real Estate

 
 
Autor: SF / Juraj Pokorný, Dátum 13.11.2008