/en/article/12109/v-martine-by-mala-vyrast-obytna-zona-za-dve-miliardy-korun/ V Martine by mala vyrásť obytná zóna za dve miliardy korún

V Martine by mala vyrásť obytná zóna za dve miliardy korún

Obytná zóna Nový Martin bude stáť v zastavanej ploche známej aj pod miestnym názvom Riečiny. V jej blízkom okolí sa nachádzajú obchodné a nákupné strediská, materská a základná škola, ako aj zdravotné stredisko. Charakteristickým znakom lokality je panoramatický výhľad na Veľkú Fatru. V prvej fáze by tu malo vyrásť 230 bytov, do ktorých sa prví obyvatelia budú môcť sťahovať v polovici roka 2010. Projekt počíta aj s niekoľkými desiatkami parciel na individuálnu výstavbu.

Spoločnosť Bencont Development realizuje tiež projekty Jurský obytný park vo Svätom Jure a apartmánovy dom Família v Novom Smokovci. „Vieme, že v iných mestách sa investície zastavujú a developerské projekty sú stopnuté, a preto som rád, že práve v Martine ideme ďalej,“ uviedol martinský primátor Andrej Hrnčiar. Úlohou mesta bude podľa neho vyriešiť dopravné prepojenie novej obytnej zóny s mestom, aby sa neskomplikoval život obyvateľov tejto mestskej časti.

V Martine by mala na pozemku s celkovou rozlohou viac ako 29 500 m2 pribudnúť ďalšia obytná zóna – Bilbao za približne 1,1 mld. Sk (36,51 mil. €). Španielska spoločnosť Bilbao, s.r.o. plánuje postaviť v lokalite Veľká hora 344 nových bytov. Výstavbu nového obytného areálu chce španielsky investor začať ešte tohto roku, ukončenie je naplánované o dva roky neskôr.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 26.11.2008