/en/article/12290/mestske-casti-dubravka-a-lamac-su-oddnes-prepojene/ Mestské časti Dúbravka a Lamač sú oddnes prepojené

Mestské časti Dúbravka a Lamač sú oddnes prepojené

Bratislavská Dúbravka a Lamač sú od včera dopravne prepojené, hlavné mesto sprístupnilo novú cestu Harmincova – Rázsochy. Nová komunikácia za 20 mil. korún (663 878 €) by mala zlepšiť plynulosť premávky v danej lokalite a odľahčiť dopravné zaťaženie v tomto úseku. Zároveň však zlepší cestovanie zo starého Lamača do mesta, zdĺhavé obchádzky by teda mali byť už minulosťou. „Hoci je to krátky úsek, je nesmierne dôležitý pre obe mestské časti, aj pre mesto,“ povedal na otvorení primátor mesta Andrej Ďurkovský. Jej výstavba trvala približne tri mesiace. Nová komunikácia je dlhá 131 metrov, okrem samotnej cesty pribudli aj nové chodníky, obrubníky, verejné osvetlenie a kanalizácia.

Dokončenie novej cesty privítali obe mestské časti. „Vynaložilo sa veľa peňazí a úsilia, ani sme neverili, že sa to podarí. Ale veď Lamač je súčasťou Bratislavy a pravdepodobne ňou aj zostane,“ povedala lamačská starostka Oľga Keltošová. Starosta Dúbravky Ján Sandtner zasa verí, že prepájanie bude pokračovať a v budúcnosti sa podarí vybudovať ďalšie nové cesty.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 19.12.2008