/en/article/12357/vystavbe-priemyselneho-centra-za-10-milionov-uz-nic-nebrani/ Výstavbe priemyselného centra za 10 miliónov € už nič nebráni

Výstavbe priemyselného centra za 10 miliónov € už nič nebráni

Výstavbe mestského priemyselného a technologického centra v Trnave za viac ako 10 mil. eur už nič nebráni. Podstatnú časť prostriedkov – takmer 9,59 miliónov eur získalo mesto v týchto dňoch z eurofondov, zvyšok bude financovať z vlastného rozpočtu. Ako informovala Viera Vančová z odboru územného rozvoja a koncepcií mestského úradu v Trnave, v centre má nájsť prácu asi 500 ľudí. „Už máme zmluvu s 8 investormi a budeme oslovovať ďalších,“ uviedla. Dodala, že svoje zastúpenie tu bude mať napríklad stavebníctvo, energetika a informačné technológie. S výstavbou parku by sa malo začať začiatkom leta – po výbere dodávateľa. Jej ukončenie sa predpokladá vo februári 2012. Vybudovanie parku je aj jedným z bodov programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta, ktorý rieši podporu malých a stredných podnikateľov.

Priemyselný a technologický park vybudujú na Priemyselnej ulici v takzvanej hnedej priemyselnej zóne, kde kedysi sídlili technické a rekreačné služby mesta. Na ploche s rozlohou asi 1 ha sa má nachádzať pavilón sofistikovanej výroby, pavilón výrobných buniek, výrobno-technologický a skladový pavilón. V rámci stavebných prác zrekonštruujú komunikácie a inžinierske siete a vybudujú viac ako 100 parkovacích miest.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 12.01.2009