/en/article/13489/nitriansky-city-park-sa-mozno-bude-realizovat-aj-napriek-krize/ Nitriansky City Park sa možno bude realizovať aj napriek kríze

Nitriansky City Park sa možno bude realizovať aj napriek kríze

Projektu výstavby obchodno-zábavného centra City Park v Nitre možno ešte definitívne neodzvonilo. Ako informoval viceprimátor Nitry Štefan Štefek, investor hľadá spôsoby, ako ho zrealizovať aj napriek kríze. Jednou z možností je rozloženie výstavby do niekoľkých etáp. V súčasnosti breh rieky Nitry v Brezovom háji hyzdí rozostavaná hrubá stavba. „Nechceme, aby tam ostal len skelet. Myslím si, že banky peniaze majú, len sa ťažko hľadá partner na projekt, ktorý je zaťažený predbežným opatrením, a je tam súdny spor o pozemky,“ poznamenal Štefek.

Výstavba City Parku sa začala v roku 2007 a podľa zámerov investora Euro City Park, a.s. sa mala skončiť v roku 2009. Spoločnosť ju však na základe rozhodnutia svojich akcionárov prerušila. Ako dôvod uviedla finančné problémy, ktoré spôsobilo zhoršenie podmienok na získanie úveru, ako aj právne spory o pozemky, ktoré si nárokujú občania.

 
 
Autor: SITA, Dátum 17.04.2009