/en/article/13710/zdruzenie-s-doprastavom-postavi-d1-jablonov-studenec/ Združenie s Doprastavom postaví D1 Jablonov – Studenec

Združenie s Doprastavom postaví D1 Jablonov – Studenec

Vyše päťkilometrový diaľničný úsek D1 Jablonov – Studenec postaví rovnomenné združenie vedené spoločnosťou Doprastav, a.s. Bratislava za 48,949 mil. eur bez DPH. Cena zahŕňa aj vypracovanie projektovej dokumentácie pre uvedenú stavbu. Výstavba úseku má byť spolufinancovaná z prostriedkov EÚ cez Kohézny fond, ako aj štátneho rozpočtu a zo zdrojov investora. Členmi združenia sú aj investor Národná diaľničná spoločnosť (NDS), Inžinierske stavby, a.s. Košice a Váhostav-SK, a.s. Žilina.

Výstavba úseku D1 Jablonov – Studenec sa začala oficiálne 17. 4. 2009 a hotový by mal byť do júna 2010. Ide o posledný rozostavaný úsek D1 medzi Bratislavou a Prešovom. Zatiaľ nerozostavané úseky D1 sa budú stavať zo súkromných peňazí cez projekty verejno-súkromného partnerstva (PPP). Na rozdiel od úseku Studenec – Behárovce, ktorý začali stavať začiatkom apríla, bude úsek Jablonov – Studenec len v polovičnom profile. Podľa podmienok verejnej súťaže mal byť úsek D1 Jablonov – Studenec postavený za dva a pol roka.

 
 
Autor: SITA, Dátum 06.05.2009