/en/article/17531/finska-stavebna-spolocnost-yit-ziska-70-akcii-redingu/ Fínska stavebná spoločnosť YIT získa 70 % akcií Redingu

Fínska stavebná spoločnosť YIT získa 70 % akcií Redingu

Najväčšia fínska stavebná firma YIT Corporation získa 70 % akcií slovenskej firmy Reding Bratislava. Na akvizícii sa spoločnosti dohodli s tým, že doterajší väčšinový majiteľ Redingu Ladislav Veršovský bude pokračovať vo vedení firmy ako predseda predstavenstva a generálny riaditeľ s 30-percentným podielom na jej základnom imaní. „Dokončenie transakcie je podmienené kladným stanoviskom Protimonopolného úradu SR ,“ informovala spoločnosť YIT.

Obchodná operácia je podľa nej súčasťou stratégie zameranej na expanziu na trhoch strednej a východnej Európy. „Slovensko a hlavné mesto Bratislava je rozvíjajúci sa trh, na ktorom vidíme v dlhodobej perspektíve dopyt po zlepšovaní podmienok bývania. Očakávame, že v nadchádzajúcich rokoch tu budú HDP i stavebný trh rásť rýchlejšie ako priemer v EÚ,“ povedal senior viceprezident YIT Group Kari Kauniskangas. „Kombináciou schopností, možností a skúseností obidvoch spoločností môžeme expandovať v rezidenčnom developmente,” uviedol Veršovský.

 
 
Autor: SITA, Dátum 16.08.2010