/en/article/17799/tenzona-invest-postavi-novy-poprad-na-zelenej-luke/ Tenzona Invest postaví Nový Poprad na zelenej lúke

Tenzona Invest postaví Nový Poprad na zelenej lúke

V Poprade vyrastie v najbližších rokoch na ploche približne 3,7 ha 265 bytov na zelenej lúke. Spoločnosť Tenzona Invest začala s I. etapou projektu Nový Poprad, v rámci ktorej vyrastie za sídliskom Juh III prvý polyfunkčný dom so 64 bytmi. Postupne tu vznikne 11 domov s podzemnými garážami a infraštruktúrou v hodnote asi 30 mil. eur. Firma už má platné územné rozhodnutie na celý bytový komplex. V najbližších dňoch by mala získať aj stavebné povolenie na prvú bytovku, s výstavbou ktorej chce začať ešte v tomto roku a dokončiť ju najneskôr do 18 mesiacov.

Obytný komplex Nový Poprad je súčasťou 13-hektárového územia určeného v územnom pláne mesta Poprad na bytovú výstavbu. Nové bytové domy by mali klesajúcou výškou vytvoriť prechod medzi súčasným sídliskom a plánovanou výstavbou rodinných domov v tejto lokalite. Prvých 5 bytových domov by malo podľa Adama Hajdu z Tenzona Invest stáť do roku 2015.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 24.09.2010