/en/article/18575/veletrh-strechy-praha-a-vystava-solar-praha-privitaji-navstevniky-jiz-pristi-tyden/ Veletrh Střechy Praha a výstava Solar Praha přivítají návštěvníky již příští týden
Veletrh Střechy Praha a výstava Solar Praha přivítají návštěvníky již příští týden

Veletrh Střechy Praha a výstava Solar Praha přivítají návštěvníky již příští týden

Tradiční největší odborný mezinárodní veletrh střešních krytin, materiálů, doplňků, izolací, řemesla a služeb pro stavbu a renovaci střech probíhá spolu s výstavou Solar Praha, která je jedinou specializovanou výstavou ve svém oboru, ve dnech 27. – 29. 1. 2011. Místem konání je již tradičně Průmyslový palác na pražském Výstavišti v Holešovicích. I letos se účastní všichni významní výrobci a dodavatelé střešních krytin a doplňků a výrobci fotovoltaických a solárních panelů. Ve všech třech halách Průmyslového paláce se představí 180 firem, z toho 13 zahraničních.

Veletrh Střechy Praha se každoročně stává místem setkání vystavovatelů s obchodními partnery, odborníky i s přáteli od střechařského řemesla. Za dobu své existence se stal i mezinárodní záležitostí. Letošního ročníku se tak na příklad zúčastní vystavovatelé z Německa, Rakouska, Belgie, Itálie nebo Číny. Velké přízni se těší i specializovaná výstava Solar Praha.

Pořadatelé veletrhu připravili na letošní ročník několik novinek nejen pro vystavující firmy, ale i návštěvníky. Kromě tradiční soutěže Zlatá taška mohli letos vystavovatelé přihlásit své výrobky do nové soutěžní kategorie Zlaté slunce, která hodnotí nejlepší vystavený exponát výstavy Solar Praha. Na návštěvníky čeká každý veletržní den bohatý doprovodný program, který zahrnuje přednášky a semináře týkající se střešních konstrukcí, zateplování, dřevostaveb či obnovitelných zdrojů energie.

Doprovodný program je stejně jako v předchozích ročnících zařazen do programu Celoživotního vzdělávání, které zaštiťuje Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Tato komora ocenila doprovodný program nadcházejících ročníků jedním bodem.

Kromě přednášek mohou lidé navštívit i bezplatná poradenská centra, kde jim budou podány odborné informace a rady z této oblasti.

Program pro celou rodinu

Kromě odborníků na střešní krytiny, dřevostavby, či obnovitelné zdroje energie si na své přijde i celá rodina. Dámy mohou využít bezplatného kosmetického poradenství, či vyzkoušet přístroje na tvarování postavy za výhodné ceny. Pánové se mohou těšit na řadu praktických ukázek řemesel, kde budou například předváděny způsoby opracování dřeva dle starých tesařských technik.

Program veletrhu Střechy Praha nezapomíná ani na děti. Pro ně (a samozřejmě i pro další nadšence) bude ve střední hale Průmyslového paláce připravena lezecká stěna.

V rámci veletrhu se mohou návštěvníci podívat i do muzea střech, kde naleznou unikátní sbírky střech mapujících historii a dovednost jednotlivých kultur a národů.

Již tradičně se mohou návštěvníci zapojit do každodenního losování, kde hlavní cenou je střecha na rodinný dům zdarma.

Výhodné vstupné

Cena vstupenek zůstává i pro letošní ročník stejná – plné vstupné 60 Kč, snížené 30Kč. Na webových stránkách www.strechy-praha.cz si navíc každý může stáhnout 50% slevu na vstupném. Na návštěvníky, kteří se rozhodnou zavítat na veletrh v sobotu, pak čeká ještě jedno příjemné překvapení – vstupné zdarma. Tuto jedinečnou možnost mohou využít v případě, že si na stránkách veletrhu stáhnou voucher, který je opravňuje k bezplatnému vstupu.

Brány 13. ročníku veletrhu Střechy Praha se veřejnosti otevřou ve čtvrtek 27. a zavřou v sobotu 29. ledna 2011, od 900 do 1800 s výjimkou soboty, kdy bude veletrh končit o hodinu dříve.

Pro více informací navštivte naše stránky www.strechy-praha.cz

 
 
Autor: SF / zs, Dátum 20.01.2011