/en/article/18652/bratislava-projekt-visutych-zahrad-podporuje-aj-novy-primator/ Bratislava: Projekt visutých záhrad podporuje aj nový primátor

Bratislava: Projekt visutých záhrad podporuje aj nový primátor

Projekt Bratislavských visutých záhrad podporuje aj nové vedenie samosprávy. Uviedol to hovorca bratislavského primátora Ľubomír Andrassy. V 1. polroku 2011 chce preto vedenie magistrátu pokračovať vo verejnej diskusii, ktorá má za cieľ zapojiť do prípravy užšieho projektu odbornú i laickú verejnosť, ale aj možných sponzorov, donorov. Idea získala podporu od architektonickej i akademickej obce. Primátor Milan Ftáčnik sa preto oboznámil s projektovým zámerom a na stretnutí s tvorcami myšlienky potvrdil jeho aktuálnosť.

Projekt Bratislavské visuté záhrady má byť riešený na juhovýchodných svahoch Malých Karpát s úmyslom urbanistov i krajinárov podporiť prirodzený prechod medzi husto urbanizovaným prostredím vo východnej časti mesta a prírodným prostredím lesa. Umožnil by sa tak vznik nových nástupných miest do mestských lesov, medzi dosiaľ jestvujúcimi vstupmi na Kolibe a na Peknej ceste, s výhľadmi na panorámu hlavného mesta a okolitú krajinu.

 
 
Autor: SITA, Dátum 01.02.2011