/en/article/18866/trencin-revitalizacia-centra-nemsovej-by-mala-stat-766-595-eur/ Trenčín: Revitalizácia centra Nemšovej by mala stáť 766 595 eur

Trenčín: Revitalizácia centra Nemšovej by mala stáť 766 595 eur

Revitalizácia centra Nemšovej by mala stáť 766 595 eur. Financie sa podľa primátora mesta Františka Bagína snažia získať vo forme nenávratného finančného príspevku. Bez neho nebude mesto schopné rekonštrukciu robiť, uviedol s tým, že Nemšová patrí medzi zadlžené mestá v kraji a do podobného projektu momentálne nemôže investovať vlastné peniaze.

Súčasné centrum hodnotí primátor ako veľmi zničené a zdevastované. „Je to mŕtvy stred mesta,“ skonštatoval. Počas 9-mesačnej revitalizácie by malo dôjsť k oprave komunikácií, cesty, parkoviska i vybudovaniu chodníkov a spevnených plôch. Pribudnúť by mala nová zeleň a lavičky. Obnovou by malo prejsť aj verejné osvetlenie. Zmeny čaká aj park v centre mesta, kde by mali postaviť nové detské ihrisko či pitnú fontánu s prípojkou vody. Na zhotoviteľa projektu revitalizácie centrálnej mestskej zóny vyhlásila Nemšová verejné obstarávanie.

 
 
Autor: SITA, Dátum 08.03.2011