/en/article/19659/koncesia-pre-kanalizaciu-na-kysuciach-stoji-predbezne-67-milionov/ Koncesia pre kanalizáciu na Kysuciach stojí predbežne 67 miliónov €

Koncesia pre kanalizáciu na Kysuciach stojí predbežne 67 miliónov €

Výstavbu splaškovej kanalizácie a intenzifikáciu čistiarne odpadových vôd na Kysuciach má zabezpečiť spolu s ich následným prevádzkovaním koncesionár. Vodárenské združenie Stredných Kysúc so sídlom v meste Krásno nad Kysucou začalo verejné obstarávanie na získanie príslušnej koncesie za predpokladanú cenu 67,251 mil. eur bez DPH. Investícia je plánovaná okrem Krásna nad Kysucou aj v mestskej časti Čadca – Horelica a obciach Oščadnica, Zborov nad Bystricou, Klubina, Stará Bystrica, Nová Bystrica a Radôstka.

Vodárenské združenie v ozname o koncesii na práce zverejnenom vo Vestníku VO ďalej uviedlo, že ročné výnosy z prevádzky kanalizácie a čistiarne sa predpokladajú vo výške 750 tis. eur. Zahŕňajú všetky plánované prevádzkové náklady a primeraný zisk. Koncesná zmluva s vybraným koncesionárom sa podľa OP Životné prostredie môže podpísať len na 10 rokov. Ponuky uchádzačov vyhodnotia podľa 2 kritérií. Prvým sú celkové investičné náklady na vybudovanie projektu vrátane DPH. Druhým je navrhovaná výška stočného v stálych cenách roku 2011 s diskontnou sadzbou 4 % ročne pre rok 2016. Verejné obstarávanie zabezpečuje firma ABNKA v Ivanke pri Dunaji.

 
 
Autor: SITA, Dátum 22.07.2011