/en/article/19726/penta-chce-do-zahorskych-sadov-investovat-274-miliona-eur/ Penta chce do Záhorských sadov investovať 27,4 milióna eur

Penta chce do Záhorských sadov investovať 27,4 milióna eur

Do rezidenčného projektu Záhorské sady v bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica investuje Penta Investments 27,4 mil. eur, informovala Lea Krčmáriková z Penta Investments. Práce si podľa Andrey Vráblovej zo spoločnosti Skanska, ktorá v týchto dňoch začala na pozemku s veľkosťou 23 ha s budovaním kompletnej technickej infraštruktúry, vyžiadajú investíciu 3,1 mil. eur. Ich ukončenie je naplánované na december 2011. Investor Tirrellus pripravuje na predaj 91 pozemkov.

„Našou úlohou je pripraviť kompletnú technickú infraštruktúru s vybudovaním prípojok pre jednotlivé pozemky. To znamená, že zabezpečíme dopravné riešenie, vodovodnú sieť, splaškovú a dažďovú kanalizáciu vrátane retenčných nádrží a prečerpávacích staníc a plynofikáciu,“ vysvetlil Miroslav Dadaj, hlavný stavbyvedúci Skanska SK. Penta na základe dopytu klientely predáva pozemky, pričom budúci majitelia ich preberú sčasti oplotené pevnou konštrukciou doplnenou živými stále zelenými plotmi.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 03.08.2011