/en/article/20125/mesto-kezmarok-oslovilo-investorov-kvoli-dostavbe-stadiona/ Mesto Kežmarok oslovilo investorov kvôli dostavbe štadióna

Mesto Kežmarok oslovilo investorov kvôli dostavbe štadióna

Kežmarok je už druhý rok bez funkčného zimného štadióna. S jeho rekonštrukciou sa začalo vlani pred pripravovanou zimnou deaflympiádou. Po zrušení hier sluchovo postihnutých zostal rozostavaný a s veľkými dlhmi. Mesto preto oslovilo niekoľkých investorov, ktorí by boli ochotní za istých podmienok ísť do jeho dostavby. Jednou z nich je dlhodobý prenájom zimného štadióna pre budúceho investora. Mesto sa podľa primátora Igora Šajtlavu v žiadnom prípade nebude finančne podieľať na dostavbe, pretože na to nemá prostriedky.

Na rekonštrukcii samotného zimného štadióna bolo doteraz preinvestovaných asi 2,5 mil. eur. Na definitívnu dostavbu treba približne rovnakú sumu. Nevyhnutná bude úprava projektu, keďže ten pôvodný rátal s umiestnením šatní v novom hoteli, ktorý mal vyrásť vedľa štadióna. Samotná ľadová plocha a chladiarenský systém sú funkčné. Ich prevádzka však nie je možná ani v provizórnych podmienkach, keďže stále ide o stavenisko Trnavskej stavebnej spoločnosti.

 
 
Autor: SITA, Dátum 14.10.2011