/en/article/20449/vrable-mesto-chce-rozsirit-priemyselny-park-zaujemcov-ma/ Vráble: Mesto chce rozšíriť priemyselný park, záujemcov má

Vráble: Mesto chce rozšíriť priemyselný park, záujemcov má

Vráble chcú rozšíriť priemyselný park (PP). Jeho súčasná rozloha je približne 23 ha. „Momentálne pracujeme na vysporiadaní ešte ďalších dvoch hektárov, lebo záujemcovia sú,“ povedal primátor Vrábeľ Tibor Tóth. V PP sa etablovalo 6 firiem, ktoré zamestnávajú zhruba 2 000 ľudí. V širšej priemyselnej zóne pracuje ďalších 1 500 ľudí. Vo Vrábľoch vznikol v roku 2001 prvý PP na Slovensku. Pred časom ho rozšírili, mesto na infraštruktúru získalo peniaze z ministerstva hospodárstva. „Z hľadiska rozvoja je II. etapa dokončená – je dotiahnutá cesta, kanalizácia, voda, plyn, telekomunikácie, verejné osvetlenie, chodníky. Všetko je pripravené, pozemky sú už predané, závisí od firiem, kedy začnú stavať,“ povedal Tóth.

Svoj závod v PP stavia firma Semecs, ktorá je momentálne v podnájme v priestoroch Matadoru a zamestnáva 400 pracovníkov. Orientuje sa na výrobu a montáž elektronických riadiacich modulov pre potreby v rôznych odvetviach priemyslu. Novým prírastkom v PP je aj závod belgickej firmy Cezam, ktorá vyrába protipožiarnu techniku. Etabluje sa tu aj vrábeľská firma Masam, ktorá sa zaoberá výrobou nástrojov a ďalšími službami pre firmy. Mesto sa bude snažiť pritiahnuť do PP ďalších investorov. „Vidíme, že to nie je proces, ktorý by bol ukončený a stále treba reagovať na nové výzvy,“ zhodnotil primátor.

 
 
Autor: SITA, Dátum 12.12.2011