/en/article/20530/bsk-chce-tento-rok-cerpat-z-externych-penazi-az-10-milionov/ BSK chce tento rok čerpať z externých peňazí až 10 miliónov

BSK chce tento rok čerpať z externých peňazí až 10 miliónov

Až 10 miliónov eur na financovanie prioritných projektov chce v roku 2012 čerpať z externých prostriedkov Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Župa ich získa zo štrukturálnych fondov, finančných mechanizmov Európskeho hospodárskeho priestoru, nadačných zdrojov či grantových systémov.

V rámci dopravnej infraštruktúry plánuje BSK dobudovať integrovaný dopravný systém zriadením jednotného informačného systému BID a jednotného tarifného systému. Takisto plánuje vypracovať realizačnú dokumentáciu pre vybudovanie mostu Záhorská Ves – Angern. Župa chce byť v roku 2012 aktívna aj v záchrane a obnove kultúrnych pamiatok. V pláne sú rekonštrukcie rodného domu J. Kupeckého v Pezinku, Múzea Ferdiša Kostku v Stupave či zámockého parku v Malinove. Na revitalizáciu tiež čaká Synagóga v Senci a budova MOS v Modre.

Rozvoj turizmu a cestovného ruchu je ďalšou z priorít BSK. Preto chce aj v tomto roku pokračovať v revitalizáciách a opravách jednotlivých cyklotrás. Kraj sa v tomto roku chystá na rekonštrukciu školských internátov. Ide o Spojenú školu v Ivanke pri Dunaji, SOŠ vinársko-ovocinárskej v Modre a SOŠ v Malinove. Pokračuje výstavba cyklomostu z Devínskej Novej Vsi do Schlosshofu. Ďalej ide o projekty na podporu cykloturistiky, v rámci ktorých sa vybudujú 4 cyklocentrá a preznačené cyklotrasy.

 
 
Autor: SITA / jup, Dátum 03.01.2012