/en/article/21167/bratislava-strategiu-parkovania-posudi-odborna-komisia/ Bratislava: Stratégiu parkovania posúdi odborná komisia

Bratislava: Stratégiu parkovania posúdi odborná komisia

Stratégiu parkovania v hlavnom meste bude po skončení verejnej diskusie posudzovať odborná komisia, zriadená primátorom Milanom Ftáčnikom. Ako agentúru SITA informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy, v komisii sú okrem poslancov bratislavského mestského zastupiteľstva aj odborníci na dopravu, starostovia viacerých mestských častí, zástupcovia Dopravného podniku Bratislava či mestskej polície. O definitívnej podobe nových pravidiel parkovania teda mestskí poslanci rozhodnú aj na základe verejnej diskusie, aj na základe podkladov od odbornej komisie.

Do diskusie o pripravovanej parkovacej politike sa možno zapojiť do 11. mája, mesto ju spustilo 11. apríla. Ako Andrassy informoval, doposiaľ túto možnosť využilo 3 200 ľudí, ôsmi z desiatich podporujú rezidenčné parkovanie.

Mesto Bratislava spustilo verejnú diskusiu o parkovaní, nový systém parkovania plánuje odštartovať v januári 2013. Informácie o pripravovanej stratégii parkovania sú zverejnené na stránke mesta www.bratislava.sk.

 
 
Autor: SITA, Dátum 03.05.2012