/en/article/21241/bratislava-verejne-prerokuju-spravu-ku-konceptu-uzemneho-planu-kraja/ Bratislava: Verejne prerokujú správu ku konceptu územného plánu kraja

Bratislava: Verejne prerokujú správu ku konceptu územného plánu kraja

Na pôde Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa v pondelok 28. mája o 17:00 uskutoční druhé verejné prerokovanie Správy o hodnotení strategického dokumentu (SEA), ktorým je Koncept územného plánu regiónu BSK. Správu kraj obstaral podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie. Ako informovala hovorkyňa kraja Iveta Tyšlerová, prerokovanie bude aj s výkladom spracovateľa.

So spracovaným materiálom sa môžu záujemcovia oboznámiť na Úrade BSK, na odbore územného plánu a životného prostredia. Správa je zverejnená na stránke www.enviroportal.sk. Pripomienky k správe SEA je potrebné zasielať na Krajský úrad životného prostredia v Bratislave do 28. mája na Odbor ochrany prírody a krajiny, Karloveská 2, 842 19 Bratislava alebo na e-mailovú adresu savelova.maria@ba.kuzp.sk. „Hlas verejnosti pri tak závažnom dokumente, akým je koncept územného plánu regiónu, je pre kraj veľmi dôležitý. Preto rokovanie s verejnosťou iniciujeme a budeme pozorne načúvať,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo.

 
 
Autor: SITA, Dátum 21.05.2012