/en/article/21187/plan-vystavby-dialnic-moze-byt-upraveny-este-v-maji/ Plán výstavby diaľnic môže byť upravený ešte v máji

Plán výstavby diaľnic môže byť upravený ešte v máji

Program prípravy a výstavby diaľnic a rýchlostných ciest na roky 2011 až 2014 bude prehodnotený. Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek to zdôvodňuje tým, že na ministerstve nemôžu pracovať s neaktuálnou verziou, keďže väčšina doteraz plánovaných termínov už nie je aktuálna. Novú podobu diaľničnej výstavby by chcel rezort mať hotovú ešte v tomto mesiaci.

„Vzhľadom na to, že je tam pomerne veľa úsekov v rôznom štádiu prípravy, ktorá sa neustále mení, treba plán zaktualizovať. Myslím si, že to nie je definitívna aktualizácia, plán sa bude musieť aktualizovať priebežne. Potrebujeme teraz zistiť východiskový stav a dostať sa k reálnemu, jednoznačnému,“ povedal Počiatek v rozhovore pre agentúru SITA. Na základe toho potom podľa neho bude možné odhadovať aj termíny a prispôsobiť tiež stratégiu a priority jednotlivých úsekov, ako aj vyhodnotiť formy ich financovania. Za otázne označil odhadnutie reality v najbližších mesiacoch. Aktualizáciu plánu výstavby diaľnic chce minister urýchliť. Činnosť ministerstva chce preto zdynamizovať, aby bolo čo najrýchlejšie.

 
 
Autor: SITA, Dátum 09.05.2012