/en/article/21334/rezidence-zahrada-jarni-restart/ Rezidence Zåhrada: jarní restart
Rezidence Zåhrada: jarní restart

Rezidence Zåhrada: jarní restart

Rezidenční komplex Zåhrada v Lysé nad Labem je po zimní přestávce opět ve výstavbě. V areálu někdejší Fruty se pracuje na základech dvou bytových domů, které představují první etapu projektu. Developer – společnost MS development – si pro ni vybral jako generálního dodavatele společnost Subterra. Dokončení první fáze výstavby nízkoenergetického projektu je plánováno na léto příštího roku. A se současným zahájením prací je spojena řada marketingových akcí: den otevřených dveří, zaváděcí ceny i prodejní bonus v podobě dovolené v ceně 50 000 Kč.

Společnost MS development, která je součástí holdingu MSG, v minulosti realizovala řadu projektů jak v oblasti komerčních nemovitostí (k nejznámějším patří pražská kancelářská budova Agora Flora), tak rezidenční výstavby. V současnosti se firma věnuje také revitalizacím a regeneracím stavebních objektů, jejím současným klíčovým projektem je nicméně právě Zåhrada – nové byty pro Lysou, Středočeský kraj i Prahu, vzhledem k malé vzdálenosti od metropole a velmi dobré dopravní dostupnosti, ať už je řeč o silnicích (R10 a D11) nebo železnici.

Premiéroví Jasmín a Modřín

„Po přerušení stavby v zimních měsících jsme navázali na podzimní přípravné zemní práce. Generální dodavatel v současné době pracuje na základech obou bytových domů,“ říká Michal Šourek ze společnosti MS development. „Kolaudace a následné převzetí bytů v domech Jasmín a Modřín jsou stanoveny na červenec až září 2013. Kromě atraktivního konceptu celého projektu jsme pro zájemce nachystali i velmi příznivé ceny bytů – již od 28 000 korun za metr čtvereční včetně DPH.“ V praxi to znamená, že ceny začínají u bytů 2+kk od 2 mil. Kč.

První etapa projektu Zåhrada zahrnuje dva bytové domy – Jasmín a Modřín – z dílny studia Podlipný Sladký architekti (na celém projektu se podílejí čtyři architektonické ateliéry – kromě zmíněného studia ještě MS architekti, Jiran Kohout architekti a Projektil architekti). Prvních 37 bytů bude realizováno v dispozicích 2+kk až 4+kk. Standardy vybavení jsou vybrány s ohledem na individuální potřeby a odlišné dispozice každého bytu. V projektu je rovněž počítáno se sklepy i třeba s boxy na úschovu kol, každý z bytů bude mít také terasu, předzahrádku nebo balkon.

Ve standardu A, v zeleni a sousedsky

Celé minisídliště bude po dokončení mít 13 domů s 257 byty, vedle toho budovu služeb, nazvanou Pasáž Zåhrada s obchody, poštou, restauracemi, bazénem či ordinacemi lékařů. Nízkoenergetické domy postavené ve standardu A budou obklopeny zelení o rozloze téměř 14 000 metrů čtverečních s altány, vodními plochami a dětskými hřišti. Obyvatele nebudou rušit ani parkující auta, protože v podzemních garážích vznikne dohromady 350 parkovacích míst.

Zåhrada je v rámci současné bytové výstavby v Česku výjimečná nejen lokalitou, rozsahem, architektonickou různorodostí či provedením, ale i svou celkovou koncepcí, která v některých ohledech vychází z tzv. sousedského bydlení. Projekt má také ambici stát se organickou součástí Lysé nad Labem. Pomáhat tomu bude jak široká nabídka služeb v prostorách komplexu, které budou pochopitelně určeny všem obyvatelům Lysé, tak poloha této nové části Lysé – dlouhou dobu nevyužívaný areál někdejšího pivovaru a továrny Fruty leží doslova pár kroků od historického centra města. V nabídce bydlení ve středočeském kraji tak projekt Zåhrada rozměry, lokalitou i cenami představuje výjimečnou příležitost.

 
 
Autor: SF / pb, Dátum 06.06.2012