/en/article/21430/slovensky-kancelarsky-trh-caka-najvacsia-transakcia/ Slovenský kancelársky trh čaká najväčšia transakcia

Slovenský kancelársky trh čaká najväčšia transakcia

Slovenský realitný trh čaká najväčšia transakcia v prenájme kancelárskych priestorov z hľadiska rozlohy v histórii. Telekomunikačná spoločnosť Slovak Telekom (ST) sa totiž v lete budúceho roku sťahuje do nových priestorov v administratívnej budove Forum Business Centrum v Bratislave. Slovak Telekom v súčasnosti sídli v budove City Business Center 1 a 2 na Karadžičovej ulici, ako aj v Millenium Tower I. na Vajnorskej ulici. V novej budove ST obsadí 80 % administratívnych priestorov, keď si prenajme 14 tis. metrov štvorcových z celkovej rozlohy 17,5 tis. metrov štvorcových. Výmery sa však môžu meniť po dostavaní budovy.

„Za kľúčovú výhodu sa dá považovať konsolidácia väčšej časti firmy z viacerých lokalít na jedno miesto do spoločných moderných priestorov. V súčasnosti totiž firmy čelia problému nájsť také priestory, ktoré umožňujú relokáciu veľkých firiem na jedno miesto. Jediným riešením v prípade dopytu po rozsiahlych priestoroch je vybudovať nové,“ uviedol vedúci oddelenia kancelárskych priestorov spoločnosti CBRE, ktorá transakciu sprostredkovala, Oliver Galata.

Projekt Forum Business Center, ktorý patrí do portfólia developerskej skupiny HB Reavis Group, sa nachádza na rohu križovatky Bajkalskej a Prievozskej ulice. Nové sídlo, ktoré je momentálne vo výstavbe, ponúkne administratívne priestory typu A s rozlohou približne 17,5 tis. metrov štvorcových. Projekt pozostáva z administratívnej veže so 17 prenajímateľnými nadzemnými podlažiami, tromi podzemnými podlažiami primárne určenými pre parkovanie a zelenej parkovej úpravy v úrovni terénu s oddychovými plochami. Forum Business Center ponúkne predovšetkým kancelárske priestory, jeho súčasťou však budú aj prenajímateľné priestory pre služby a v suterénoch priestory pre parkovanie, skladovanie a technologické priestory.

 
 
Autor: SITA, Dátum 28.06.2012