/en/article/21698/nds-zacala-tendre-na-dokumenty-pre-tunely-horelica-a-borik/ NDS začala tendre na dokumenty pre tunely Horelica a Bôrik

NDS začala tendre na dokumenty pre tunely Horelica a Bôrik

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) si dá vypracovať analýzu rizík a aktualizáciu bezpečnostnej dokumentácie pre tunely Horelica a Bôrik. Vyplýva to z verejných súťaží zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania s tým, že predpokladaná cena za poskytnutie uvedenej službe je v oboch prípadoch 180 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. Diaľničiari žiadajú dodanie dokumentov za päť mesiacov od uzatvorenia zmluvy a ponuky uchádzačov plánujú otvárať 17. októbra.

Tunel Horelica je súčasťou úseku diaľnice D3 Čadca – Oščadnica, má dĺžku 605 metrov a jednu rúru s obojsmernou prevádzkou. Spolu s obchvatom Čadce bol tunel odovzdaný do užívania koncom októbra 2004 po vyše šesťročnej výstavbe.

Tunel Bôrik je na úseku diaľnice D1 Mengusovce – Jánovce, je dlhý 999 metrov a má dve samostatné rúry, v každej sú dva jazdné pruhy. Tunel bol otvorený pre motoristov v decembri 2009, pričom práce na jeho výstavbe trvali tri a pol roka.

 
 
Autor: SITA, Dátum 24.09.2012