/en/article/21888/ukoncenie-stavby-budovy-na-sancovej-je-v-nedohladne/ Ukončenie stavby budovy na Šancovej je v nedohľadne

Ukončenie stavby budovy na Šancovej je v nedohľadne

Projekt výstavby výškovej budovy na Šancovej ulici v Bratislave sa stále nehýbe. Investor projektu, spoločnosť Finep SK, momentálne hľadá optimálne riešenia ako projekt dokončiť. Agentúru SITA o tom informovala riaditeľka spoločnosti Finep SK Olga Petkova. Podľa jej slov spoločnosť momentálne komunikuje s bankami o financovaní projektu. Kedy budú práce na stavbe pokračovať či termín dokončenia stavby Petkova povedať nevie.

Investor chcel pôvodne na Šancovej ulici vybudovať luxusné byty. Ako uviedla Petkova, zlá situácia na trhu ich však donútila projekt prehodnotiť. Spoločnosť aj naďalej uvažuje o výstavbe bytov, chce k tomu však pripojiť aj polyfunkčný objekt či občiansku vybavenosť. Spoločnosť by však budovu rada dostavala. " Je to na architektoch, aby našli optimálne riešenie," dodala Petkova.

Podľa slov hovorcu Starého Mesta Tomáša Halána stavebné povolenie na výškovú budovu vydal bývalý Okresný úrad Bratislava I. ešte v decembri 2002. Staromestský stavebný úrad vydal pôvodne stavebné povolenie na osemposchodovú budovu spoločnosti Istroreal, ktorá získala neskôr dodatočné povolenie na 22 poschodí. Firma dokonca uvažovala o 34 poschodiach, no novým vlastníkom sa stala petržalská spoločnosť Stelo. Od nej odkúpila podiel česká spoločnosť Finep. Podľa Tomáša Halána má stavebník platné stavebné povolenie na 22. poschodí. To, že budova nebude mať viac ako 22 poschodí agentúre SITA potvrdila aj riaditeľka spoločnosti Finep Olga Petkova.

 
 
Autor: SITA, Dátum 19.11.2012