/en/article/21949/piestany-radnica-tvrdi-ze-ma-investora-pre-plavecke-centrum/ Piešťany: Radnica tvrdí, že má investora pre plavecké centrum

Piešťany: Radnica tvrdí, že má investora pre plavecké centrum

Samospráva Piešťan má zahraničného investora, ktorý chce v meste postaviť plavecké centrum. Odhadované náklady sú stanovené na viac než sedem miliónov eur. Stavebné povolenie na plavecké centrum a parkovisko sú vydané, mesto momentálne čaká na rozhodnutie o schválení čerpania podzemných vôd. Stavať sa má už na budúci rok. Uvádza to internetová stránka mesta Piešťany, meno investora však neuvádza.

„Ten záujem naozaj je, investor ho chce do konca tohto roka deklarovať aj písomne,“ povedal primátor Piešťan Remo Cicutto. „Základný model financovania je naplánovaný tak, že mesto ponúkne majetok, to znamená pozemky, projektovú dokumentáciu a územné rozhodnutie. Investor bude následne zabezpečovať financovanie samotnej výstavby plaveckého centra,“ dodal primátor. Centrum bude situované v blízkosti futbalového štadióna. Jeho súčasťou má byť okrem bazénov aj množstvo vodných atrakcií. „Keď investor podpíše zmluvu, v ktorej deklaruje vážny záujem, začneme sa podrobne zaoberať podmienkami. Vyriešiť budeme musieť napríklad aj otázku, za akých podmienok sa bude bazén prevádzkovať v prípade strát,“ dodal Cicutto. Výstavba plaveckého centra je naplánovaná už v budúcom roku.

O novom kúpalisku v rodisku dlhoročnej slovenskej plaveckej jednotky Martiny Moravcovej sa hovorí už roky. Pre štyrmi rokmi záujem investovať prejavila spoločnosť Grafobal Group Ivana Kmotríka. Tá získala pre svoj projekt viac ako dvojhektárový pozemok na okraji mesta, neskôr sa však odmlčala. Pred dvoma rokmi rozbehla radnica kroky na výstavbu kúpaliska pri futbalovom štadióne. Piešťanci zatiaľ na kúpanie využívajú počas letnej sezóny legendárne kúpalisko Eva, ktoré je však už za hranicou životnosti. Eva patrí Slovenským liečebných kúpeľom Piešťany, kúpalisko prevádzkuje miestny vodnopólový klub a dotuje samospráva.

 
 
Autor: SITA, Dátum 06.12.2012