/en/article/23967/cesi-zacinaju-predavat-byty-s-garantovanym-vynosom/ Česi začínajú predávať byty s garantovaným výnosom

Česi začínajú predávať byty s garantovaným výnosom

Kúpiť byt a následne ho prenajímať, čo sa označuje ako kúpa na investíciu, bude v českej metropole o niečo jednoduchšie. Developeri totiž sledujú nárast záujmu investorov a reagujú naň ponukou garantovaného výnosu. Ide o niečo podobné, ako bolo v minulosti vidieť v apartmánoch v slovenských horách.

Podľa portálu Ihned.cz možno takéto byty kúpiť napríklad v pražskom projekte Rezidence Eliška na Vysočanoch. Pri kúpe a následnom prenájme bytu ponúka miestna agentúra výnos 3,1 percenta na päť rokov. „O produkt je záujem. Z 355 bytov sme takto predali približne 30,“ hovorí realitná maklérka Lenka Novotná. Podľa nej byty ponúkajú okrem dlhodobého prenájmu aj turistom napríklad len na jednu noc prostredníctvom rezervačných portálov.

Garantované výnosy pripravuje tiež jeden z najväčších tamojších developerov, spoločnosť Central Group. Príjem z prenájmu chce garantovať počas troch až piatich rokov. „Neradi by sme išli pod štyri percentá, ideálne by sme sa chceli dostať k šiestim,“ hovorí Milan Jankovský, hovorca firmy. Zatiaľ uvažujú o dvoch projektoch v širšom centre Prahy s kapacitou 150 až 200 bytov. K takémuto kroku, ktorý by spoločnosť rada pripravila budúci rok, ju viedol aj zhruba 25-percentný podiel bytov v súčasnosti predávaných na investíciu. Hoci v Bratislave zatiaľ nik presný pomer investičných bytov nevyčíslil, taktiež je cítiť narastajúci záujem.

Viac na: www.reality.etrend.sk/…vynosom.html

Zdroj: reality.eTrend.sk

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, Dátum 27.07.2015