/en/article/23972/znamy-obchodny-dom-kotva-je-na-predaj/ Známy obchodný dom Kotva je na predaj

Známy obchodný dom Kotva je na predaj

Jeden z najznámejších obchodných domov v bývalom Československu – Kotva v Prahe je na predaj. Jeho aktuálny majiteľ, írska spoločnosť Markland Kotva síce podľa portálu Ihned.cz potenciálnu zmenu vlastníkov nepotvrdila, ostatní hráči ale áno. Záujemcovia majú dostať podrobnosti po letných prázdninách.

Skupina Markland kúpila Kotvu v roku 2005 za 50 miliónov eur, podľa vlastných vyjadrení investovala do rekonštrukcií ďalších tristo miliónov českých korún. Vlani stúpli tržby nájomcov na osemsto miliónov korún.

V pláne bola aj zmena cieľovej skupiny na ešte solventnejších zákazníkov než akými bol obchodný dom známy už za socializmu, informuje Ihned.cz. Znamenalo to ďalšie investície do rekonštrukcie a modernizácie priestorov vo výške niekoľko miliónov eur.

Íri sa však nútene sťahujú z českého trhu, dohľad nad nimi má totiž írska štátna agentúra NAMA. Počas najväčšej realitnej krízy v Írsku, kedy sa ceny bytov prepadli o desiatky percent získala cez problémové banky nehnuteľnosti zadlžených firiem a dnes sa ich po celom svete zbavuje.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…-predaj.html

Zdroj: reality eTrend

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, Dátum 28.07.2015