/en/article/24020/najlepsie-sa-zije-stale-v-melbourne-a-viedni-bratislava-si-polepsila/ Najlepšie sa žije stále v Melbourne a Viedni, Bratislava si polepšila

Najlepšie sa žije stále v Melbourne a Viedni, Bratislava si polepšila

Melbourne, Viedeň, Toronto a ďalšie najmä austrálske a kanadské mestá si udržali pozície miest, v ktorých sa najlepšie žije. V prvej desiatke tohtoročného rebríčka analytickej jednotky týždenníka Economist nastali len minimálne posuny potvrdzujúce trend posledných piatich rokov – európske mestá sa v porovnaní prepadávajú – s výnimkou Viedne. V prvej desiatke sa ešte udržali aj Helsinki a vrátil sa do nej Zürich.

Bratislava si udržala vlaňajšiu 63. pozíciu a patrí medzi desať miest, ktoré si za posledných päť rokov najviac polepšili. Darí sa aj ostatným metropolám z V4. Budapešť si udržala 50. miesto, Praha si oproti minulému roku polepšila o jednu (59.) a Varšava až o tri priečky (64.).

Z európskych miest nasledujú za spomínanou trojicou z Top 10 Ženeva (12.), Hamburg (13.), Frankfurt (15.), Berlín (20.), Kodaň (22.), Oslo (23.) a Štokholm (24.). Švédska metropola patrí medzi tie, ktoré si najviac pohoršili spolu s Parížom a Londýnom, ktorý dokonca vypadol z najlepšej päťdesiatky.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…lepsila.html

 
 
Autor: Daniel Suchý, reality.etrend.sk, Dátum 20.08.2015