/en/article/24174/v-trnavke-postavili-nove-startovacie-byty-su-len-na-prenajom/ V Trnávke postavili nové štartovacie byty. Sú len na prenájom

V Trnávke postavili nové štartovacie byty. Sú len na prenájom

Trnávka sa rozrástla o nový projekt štartovacieho bývania. Prestavbou prešla bývala ubytovňa na Galvaniho ulici, kde investorská spoločnosť Hotely Plus vybudovala 80 menších štartovacích bytov. Nejde o tradičný predaj, tieto byty sú určené len na prenájom.

Ide o šesťpodlažný objekt priamo na rušnej ulici v smere k nákupnej zóne Avion. K dispozícii sú byty s výmerou takmer 34 m2 pri cene od 391 eur mesačne. Sú dokončené v štandarde s kuchynskou linkou, za 20-eurový mesačný poplatok si možno prenajať aj pivnicu a za ďalších 30 vonkajšie parkovacie státie.

„Pre využitie jednej z našich nehnuteľností sme v roku 2013 hľadali nový podnikateľský zámer. Vtedy vyšla výzva zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) na poskytnutie úveru žiadateľom aj zo súkromného sektora,“ približuje Ivan Melicháč, riaditeľ spoločnosti. Do roku 2013 totiž ŠFRB poskytoval úvery len mestám a obciam.

S prestavbou sa začalo na jeseň 2014, investor ju dokončil a byty ponúka od tohtoročného septembra. Poskytnutý úver zo ŠFRB je viazaný pre účel Bytový dom s nájomnými bytmi, čo je podľa I. Melicháča dôvod prečo byty nepredávajú.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…renajom.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 02.11.2015