/en/article/24549/na-kolibe-chystaju-vystavbu-dalsich-desiatok-bytov/ Na Kolibe chystajú výstavbu ďalších desiatok bytov

Na Kolibe chystajú výstavbu ďalších desiatok bytov

Bratislavská Koliba sa môže rozrásť o ďalší developerský projekt. Vyrásť má na Tupého ulici priamo nad železničným depom vedľa existujúcich novostavieb, napríklad nedávno ohlásenej druhej etapy Belarie. Stojí za ním investorská spoločnosť Vinohradis Villas, s.r.o.

Stavby sa týka zlúčené stavebné a územné konanie, investor očakáva štart budovania na jeseň tohto roka a plánované dokončenie na rok 2018. Projekt budú realizovať naraz, nepredpokladá sa výstavba po etapách.

„Spolu s ďalšími dvoma investormi v susedstve sme sa dohodli na rekonštrukcii časti Tupého ulice,“ vysvetľuje T. Pull. V súčasnosti úzka a rozbitá cesta sa má predĺžiť až k projektu Vinohradis a prejsť rozšírením, pribudnú aj cyklopruhy a chodník.

V tomto území sa totiž okrem dvojky Belarie plánuje výstavba ďalších desiatok až stoviek bytov. Vyrásť tu má 100-bytový projekt BD Vtáčník so siedmimi objektmi, ktorý nedávno získal stavebné povolenie. Ďalšie pozemky, ktoré predtým patrili spoločnosti GTC, investorovi Vinohradisu, kúpili noví majitelia chystajúci zatiaľ nezverejnený developerský zámer.

Viac na: http://reality.etrend.sk/…k-bytov.html

 
 
Autor: Ľuboš Mistrík, eTrend, Dátum 04.04.2016