/en/article/24747/publikace-archspaceoffice-nove-pohledy-na-design-kancelari/ Publikace archSPACE\OFFICE – nové pohledy na design kanceláří
Publikace archSPACE\OFFICE – nové pohledy na design kanceláří

Publikace archSPACE\OFFICE – nové pohledy na design kanceláří

V těchto dech vychází publikace archSPACE\OFFICE, která se věnuje různým aspektům pracovního prostoru. Publikace je výsledkem společné práce redakce blogu www.archspace.cz, produkční firmy X Production a společnosti LIKO-S.

Česko-anglická kniha archSPACE\OFFICE na 180 stranách fotografií a textů reflektuje současnou situaci, kdy se kanceláře staly životním prostorem většiny obyvatel. Jak jej z různých hledisek chápou jejich samotní autoři a v čem vidí jejich budoucnost, to se čtenáři dozvědí z devíti rozhovorů s architekty, designéry a dalšími tvůrci kancelářského prostoru. Patří mezi ně například Zdeněk Fránek, zamýšlející se nad úlohou vize v architektuře jak na úrovni architekta, tak designéra, Christophe Weller, popisující faktory mající vliv na produktivitu práce, či Peter C. Abonyi, který k architektuře přistupuje skoro až s filozofickým přístupem.
Každý z přispěvatelů nahlíží na fenomén proměny kanceláří z jiné perspektivy a svůj pohled ilustruje referenční realizací. Rozhovory vedli Jiří Hloušek a Jana Hloušková (Řeháková), autoři blogu www.archspace.cz. Téma doplňuje esej teoretika architektury Petra Volfa, zabývající se historií kancelářských budov — od významných realizací až po časovou osu zobrazující dispoziční vývoj kanceláří.

Kniha archSPACE\OFFICE tak přináší skutečně komplexní, různorodé pohledy na kancelářské prostory z Česka, Slovenska, Rumunska a dalších zemí z pozice architekta, klienta nebo stavební firmy. Cílem autorů bylo vytvořit průvodce historickými a současnými trendy, který by se stal inspirací jak pro investory, tak pro designéry i stavitele. Kniha však zaujme nejen obsahem, ale také neobvyklým formátem 30×30 centimetrů a originálním designem. Cena publikace je 400 Kč, lze ji objednat na e-shopu http://kniha.archspace.cz/.

 
 
Autor: SF/pb, Dátum 23.06.2016