/en/article/24864/skupina-goodman-podpisala-prvu-najomnu-zmluvu-tykajucu-sa-noveho-rozsirenia-goodman-senec-logistics-centre/ Skupina Goodman podpísala prvú nájomnú zmluvu týkajúcu sa nového rozšírenia Goodman Senec Logistics Centre

Skupina Goodman podpísala prvú nájomnú zmluvu týkajúcu sa nového rozšírenia Goodman Senec Logistics Centre

Skupina Goodman, svetový líder v oblasti vlastníctva, rozvoja a správy priemyselných nehnuteľností, podpísala s jedným z medzinárodných lídrov v poskytovaní logistických služieb zmluvu o prenájme skladovacích priestorov s rozlohou 6 153 m2. Goodman uvedené priestory upravil tak, aby vyhovovali potrebám zákazníka, ktorý je prvým nájomcom v sklade triedy A s rozlohou 12 680 m2. Tieto priestory sa nachádzajú v rozrastajúcom sa logistickom centre Goodman Senec Logistics Centre neďaleko Bratislavy.

Logistické riešenie pre viacerých zákazníkov Prenajaté priestory sú rozdelené na dve samostatné skladovacie jednotky a budú využívané pre potreby viacerých zákazníkov uvedeného poskytovateľa logistických služieb. Prvá jednotka s rozlohou 4 250 m2 bude určená najmä na prekládku letecky prepravovaných automobilových súčiastok bez medziskladovania. Druhá jednotka s rozlohou 1 415 m2 bude vybavená systémami upravujúcimi teplotu a vlhkosť, vďaka čomu bude uspôsobená na skladovanie liečiv pri teplotách od 2 °C do 25 °C. V oboch jednotkách budú k dispozícii kancelárske priestory s celkovou rozlohou 488 m2.

„Rozhodnutie vybudovať našu prvú budovu na špekulatívne obchodné účely na Slovensku padlo na základe dopytu po moderných skladovacích priestoroch v bratislavskom regióne. Správne sme odhadli aktuálny trend na trhu a vďaka tomu sme nášmu zákazníkovi mohli takmer okamžite ponúknuť riešenie, ktoré spĺňalo jeho špecifické obchodné a prevádzkové potreby,“ uviedol Jan Palek, Country Manager CZ&SK vo skupine Goodman.

K podpisu zmluvy sa vyjadrila aj realitná poradenská spoločnosť CBRE. „Goodman Senec Logistics Centre sa nachádza v lokalite, ktorá je často vyhľadávaná logistickými spoločnosťami a v ktorej je sústredených približne 80 % slovenského logistického trhu. Vďaka umiestneniu neďaleko Bratislavy a hraníc s Rakúskom, Českou republikou a Maďarskom ide o jednu z najlepších lokalít pre logistické spoločnosti v stredo- a východoeurópskom regióne. Goodman Senec Logistics Centre má veľký predpoklad sa vďaka svojmu umiestneniu, ale aj profesionalite, flexibilite a vysokej kvalite služieb developera, určite rozvíjať i naďalej,“ uviedol Martin Varačka, Associate Director z realitnej poradenskej spoločnosti CBRE.

Dostatočné kapacitné možnosti v dôležitej lokalite Goodman Senec Logistics Centre vlastní Goodman European Partnership, hlavná investičná zložka skupiny Goodman. V rámci tohto logistického centra je na okamžitý prenájom k dispozícii približne 6 500 m2, pričom spoločnosť Goodman môže vybudovať ďalších približne 45 000 m2. Centrum sa nachádza 18 kilometrov od bratislavského letiska v lokalite, ktorá je z pohľadu logistických spoločností jednou z najvyhľadávanejších na Slovensku. Goodman Senec Logistics Centre je jednoducho dostupné z diaľnice D1, ktorá spája Bratislavu a Trnavu. Zároveň ponúka dobré spojenie s rýchlo rastúcimi poľskými logistickými centrami a s Českou republikou či Rakúskom. Plne vybudované logistické centrum ponúkne vysoko kvalitné logistické priestory s rozlohou až 140 000 m2.

 
 
Autor: Goodman, Dátum 17.08.2016