/en/article/25011/expanzia-parku-prologis-park-bratislava-vdaka-vysokemu-dopytu/ Expanzia parku Prologis Park Bratislava vďaka vysokému dopytu

Expanzia parku Prologis Park Bratislava vďaka vysokému dopytu

Prologis, Inc., globálny líder v oblasti logistických nehnuteľností, dnes oznámil, že z dôvodu vysokého regionálneho dopytu zaháji špekulatívnu výstavbu novej haly s veľkosťou 21 140 metrov štvorcových vo svojom parku Prologis Park Bratislava.

Budova DC15 sa bude nachádzať na pozemku s veľkosťou 22,6 hektárov. Ten získala spoločnosť Prologis v druhom štvrťroku tohto roka a umožňuje ďalšiu výstavbu s celkovou rozlohou 66 000 metrov štvorcových. Na akvizícii pozemku sa podieľala spoločnosť Modesta Real Estate.

Táto nová budova ponúkne najnovšie technologické štandardy a jej výstavba prebehne v súlade s princípmi trvalo udržateľného rozvoja. Rovnako ako všetky nové haly v portfóliu spoločnosti Prologis bude usilovať o certifikát BREEAM.

„Náš najväčší park v regióne, Prologis Park Bratislava, je stále veľmi obľúbený ako u našich súčasných, tak aj nových zákazníkov,“ hovorí riaditeľ pre prenájom a výstavbu spoločnosti Prologis v Českej republike/Slovensku Martin Baláž. „Vďaka svojej polohe a stále vysokému dopytu po priemyselných priestoroch je park ideálnou voľbou pre spoločnosti pôsobiace v regióne strednej a východnej Európy a v Rakúsku. Preto sme si istí, že táto budova, ktorú staviame špekulatívne, si rýchlo nájde svojich nájomcov hľadajúcich priestory pre ďalší rozvoj svojho biznisu,“ dodáva Martin Baláž.

Prologis Park Bratislava sa nachádza 24 kilometrov východne od centra Bratislavy, dva kilometre od Senca a 16 kilometrov od medzinárodného letiska. V súčasnej dobe je tu 13 budov poskytujúcich viac ako 320 000 metrov štvorcových moderných výrobných a distribučných priestorov.

Prologis je s viac ako 520 000 metrami štvorcovými logistických a priemyselných priestorov hlavným poskytovateľom distribučných priestorov na Slovensku (k 30. júnu 2016).

 
 
Autor: Prologis, Dátum 17.10.2016