/en/article/8574/rekonstrukcia-admirality-pokracuje-opravou-hlavnej-veze/ Rekonštrukcia Admirality pokračuje opravou hlavnej veže

Rekonštrukcia Admirality pokračuje opravou hlavnej veže

Rekonštrukcia budovy Admirality, čiže Skladu číslo 7 na ľavom brehu Dunaja v Bratislave za 230 miliónov korún pokračuje najmä prácami na streche hlavnej veže. Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa spoločnosti Ballymore Properties Patrícia Hradilová, na objekte bola položená dlažba, po ktorej sa budú môcť ľudia prechádzať, v súčasnosti sa začína montovať sklenené zábradlie. Pracuje sa aj na interiéri prezentačného pavilónu, robia sa všetky vnútorné priečky. „V najbližších dňoch sú naplánované práce na podlahách vo výstavnom pavilóne, pracovať sa bude aj na elektrike v objekte. Aby bol Sklad v noci nasvietený, bola už naťahaná elektrika na fasáde budovy,“ povedala Hradilová.

Ako ďalej uviedla, objekt je po statickej stránke zabezpečený a vyhovuje bezpečnosti, úpravami prešli všetky nosné i nenosné konštrukcie. Ukončené boli tiež udržiavacie práce na objekte, súčasťou ktorých bola aj oprava a osadzovanie výklopných plošín na južnej fasáde. „Týmto sa vracajú do pôvodného tvarového vzhľadu a samotná budova tak dostáva úplne iný ráz,“ konštatovala Hradilová. Takmer cela fasáda je už tepelne odizolovaná minerálnou vlnou. V týchto dňoch je už dokončená aj montáž okien a dverí či vymenená strešná krytina na troch vežičkách, kde bol namiesto starého plechu osadený titanzinkový bridlicovošedý plech. Podľa Hradilovej zatiaľ všetky rekonštrukčné práce prebiehajú bez problémov podľa harmonogramu, spoločnosť doteraz žiadny sklz nezaznamenala. „Ideme podľa plánu, počasie, teda tohtoročná zima k tomu pomohla,“ dodala Hradilová. 

Vynovená budova s prístavbou na kultúrno-spoločenské účely by mala byť dokončená a sprístupnená do jari 2009 v rámci dokončenia prvej etapy komplexu Eurovea. Budova Admirality sa začala rekonštruovať v novembri minulého roka.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 21.03.2007