/en/article/8615/v-komplexe-river-park-sa-pracuje-na-podzemnych-garazach/ V komplexe River Park sa pracuje na podzemných garážach

V komplexe River Park sa pracuje na podzemných garážach

V budúcom polyfunkčnom komplexe River Park na ľavom brehu Dunaja pri PKO v Bratislave sa v súčasnosti budujú statické konštrukcie trojpodlažnej podzemnej garáže pre 1 100 áut, pracuje sa aj na základoch pilierov budovy River House. Ako pre agentúru SITA uviedol hovorca spoločnosti J & T Real Estate Maroš Sýkora, druhá etapa výstavby komplexu je bez problémov a podľa harmonogramu, sklz v prácach zatiaľ nehrozí. „Vzhľadom na kvalitnú prípravu pred začiatkom stavby prebiehajú práce v súlade s harmonogramom. Tie práce, ktoré sú plánované na polovicu roka 2008, budú ukončené v roku 2008. Práce plánované na neskôr, budú ukončené neskôr,“ uviedol Sýkora.

Podľa Sýkoru by teda mal byť 11-poschodový päťhviezdičkový hotel s 220 izbami prevádzkovaný najstaršou európskou hotelovou sieťou Kempinski hotels and resorts v druhej polovici budúceho roka, byty a kancelárie by sa mali odovzdať novým klientom v prvej polovici roka 2009. „O byty je záujem veľký, ale keďže sa ešte ani nezačal ich predaj, nie sú vypredané. Záujem je zatiaľ o byty ako také. Rozloženie záujmu podľa počtu izieb a rozlohy zatiaľ nemáme špecifikovaný. Pomerne veľký záujem je aj o kancelárske priestory, ale tie sme tiež ešte ani nezačali ponúkať,“ konštatoval Sýkora. 

Súčasťou River Parku budú aj reštaurácie, kaviarničky, butiky, supermarket, banka či fitnescentrum. V areáli vysadia 112 stromov, 4 800 metrov štvorcových budú tvoriť zelené plochy, s nimi sa však ráta aj na strechách a terasách. 

Polyfunkčný komplex River Park za sedem miliárd korún začali stavať 30. mája 2006.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 27.03.2007