/en/article/8791/zacina-sa-stavebny-veltrh-for-arch-slovakia/ Začína sa stavebný veľtrh FOR ARCH Slovakia

Začína sa stavebný veľtrh FOR ARCH Slovakia

Sortiment stavebných výrobkov a hmôt od zakladania až po strešné krytiny, vykurovaciu a osvetľovaciu techniku, výplne stavebných otvorov, sanitárnu techniku či kúpeľňové vybavenia môžu od utorka do piatka vidieť návštevníci 10. ročníka stavebného veľtrhu FOR ARCH Slovakia v Banskej Bystrici. Spolu s ním sa na banskobystrickom výstavisku na Námestí slobody koná šiesty ročník výstavy regionálneho rozvoja a energetickej efektivity FOR REGION, tretí ročník výstavy recyklácie a zhodnocovania odpadov RIS a prehliadky úžitkových vozidiel a druhý ročník výstavy obnoviteľných zdrojov a úspory energií OZE.

Ako uviedol riaditeľ podujatia Dušan Kováč z agentúry BB Expo, spolu sa na veľtrhu a sprievodných výstavách na čistej výstavnej ploche 5 638 štvorcových metrov predstaví 298 vystavovateľov. „V porovnaní s vlaňajškom vzrástol počet vystavovateľov o sedem percent, výstavná plocha sa zväčšila o šesť percent,“ uviedol Kováč. Dodal, že po prvýkrát budú medzi vystavovateľmi aj chránené dielne, súčasťou výstavy obnoviteľných zdrojov energie bude aj bezplatné energetické poradenstvo o nízkoenergetických a pasívnych domoch. 

Organizátori očakávajú na veľtrhu a výstavách okolo 30-tisíc návštevníkov. Odborná verejnosť môže získať aktuálne informácie na 16. odborných konferenciách a seminároch.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 23.04.2007