/en/article/8792/o-najomcoch-mestskych-bytov-bude-rozhodovat-zreb/ O nájomcoch mestských bytov bude rozhodovať žreb

O nájomcoch mestských bytov bude rozhodovať žreb

O nájomcoch mestských bytov v Žiline bude rozhodovať žreb. Poslanci mestského zastupiteľstva na dnešnom zasadnutí schválili všeobecne záväzné nariadenie o spôsobe prideľovania nájomných bytov žrebovaním. „Je to prostriedok na to, aby mesto zaviedlo systém a poriadok do prideľovania mestských nájomných bytov a zároveň, aby sme odbúrali akékoľvek netransparentné podozrenia, prípadne podozrenia z nejakej korupcie,“ informoval žilinský primátor Ivan Harman.
Žilinskí radní dnes schválili aj zľavy v MHD. So zľavou bude od júla cestovať v žilinskej MHD 35 držiteľov zlatej a diamantovej plakety za bezplatné darcovstvo krvi, ťažko zdravotne postihnutí občania si budú môcť predĺžiť platnosť zľavneného cestovného pri použití čipových kariet z 30 na 180 dní a dôchodcom sa predĺži platnosť zľavnených lístkov z polhodiny na hodinu. 

Žilinskí poslanci sa dnes zaoberali aj fungovaním mestského hokejového klubu MsHK Žilina. Ten v sezóne 2006/2007 skončil na poslednom mieste v extralige mužov. V novej si stanovil účasť v play off. MsHK chce postupne znížiť podiel finančnej účasti mesta na úhrade nákladov a pripraviť klub na transformáciu do privátneho alebo podnikateľského prostredia. Rozpočet klubu na tento rok je schodkový, výdavky klubu sú 44,488 milióna a príjmy predstavujú 28,237 milióna korún. O schodku rokuje klub s vedením mesta. 

Poslanci dnes vymenovali do funkcie aj nového náčelníka žilinskej mestskej polície. Stal sa ním Stanislav Kľučka, funkcie sa ujme od 1. mája.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 23.04.2007