/en/article/8840/immorent-slovensko-vlani-s-obchodmi-za-565-mil-eur/ Immorent Slovensko vlani s obchodmi za 56,5 mil. eur

Immorent Slovensko vlani s obchodmi za 56,5 mil. eur

Hodnota nových obchodov lízingovej spoločnosti Immorent Slovensko, dcéry rakúskej firmy Immorent, dosiahla vlani 56,5 mil. eur. Z tohto objemu tvoril lízing nehnuteľností 26,5 mil. eur a oblasť developmentu 30 mil. eur. Prostredníctvom lízingu financoval Immorent Slovensko štyri projekty pre domácich a zahraničných investorov v oblasti priemyslu, logistiky a služieb. V oblasti developmentu financovala spoločnosť nákup pozemkov v mestách Košice a Žilina s cieľom vybudovať na týchto pozemkoch priemyselné parky. „Vzhľadom na rastúcu konkurenciu pri financovaní nehnuteľností sme v roku 2006 zamerali naše aktivity popri lízingu aj na projekty s očakávanou vyššou pridanou hodnotou,“ konštatoval konateľ spoločnosti Immorent Slovensko Peter Groiss.

Skupina Immorent zvýšila v minulom roku objem nových lízingových obchodov približne o jednu pätinu na 2,1 mld. eur. Najväčší podiel na minuloročných nových obchodoch vo výške 918,5 mil. eur pripadá na spoločnosti skupiny zo strednej a východnej Európy. Immorent spravuje 59 tis. lízingových zmlúv v hodnote 6 mld. eur. Celá skupina Immorent dosiahla vlani zisk pred zdanením vo výške 67,8 mil. eur, čo v medziročnom porovnaní predstavovalo nárast o 14,7 %. 

Immorent Slovensko patrí do rakúskej skupiny Immorent AG, ktorá je členom skupiny Erste Bank. Na Slovensku pôsobí od roku 1997, a to najmä v lízingu nehnuteľností. Popri ich financovaní poskytuje Immorent aj komplexné služby týkajúce sa nehnuteľností ako spracovanie projektov, manažment výstavby, správu nehnuteľností a investovanie prostredníctvom realitných fondov. Immorent Slovensko sa zameriava aj na lízing väčších technologických celkov.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 02.05.2007