/en/article/8975/spolocnost-orco-kupila-v-bratislave-budovu-city-gate/ Spoločnosť Orco kúpila v Bratislave budovu City Gate

Spoločnosť Orco kúpila v Bratislave budovu City Gate

Realitná a developerská spoločnosť Orco Property Group ukončila akvizíciu budovy City Gate v Bratislave. Ide o bývalú budovu VÚB banky, ktorá sa nachádza medzi bratislavskými ulicami Gorkého a Laurinskou. „Výhodná lokalita a priestory predurčujú túto budovu na využitie na rezidenčné, kancelárske aj retailové priestory,“ uviedla riaditeľka slovenskej pobočky Orco Property Group Lucia Švecová. Dokončenie rekonštrukcie objektu sa plánuje na koniec roku 2008. Náklady na rekonštrukciu budú predstavovať približne 42 mil. eur, čo v prepočte predstavuje 1,4 mld. Sk.
Akvizícia budovy City Gate podľa Švecovej dokazuje, že význam spoločnosti Orco na slovenskom trhu ďalej rastie. City Gate má sedem nadzemných a dve podzemné podlažia. Spoločnosť má v pláne vybudovať v prízemných podlažiach moderné nákupné centrum a exkluzívnu reštauráciu. Na druhom poschodí sa majú nachádzať prvotriedne kancelárske priestory a ostatné podlažia sa využijú na bytové jednotky a luxusné apartmány. Budovu postavili v štyridsiatych rokoch minulého storočia pre Slovenskú národnú banku. Stavala sa medzi rokmi 1942 a 1950. 

Koncom minulého roku už spoločnosť Orco kúpila bratislavský pivovar Stein, a.s. Počas nasledujúcich rokov by mal v jeho areáli vyrásť moderný polyfunkčný komplex s prevahou rezidenčného bývania. Jeho súčasťou by mal byť aj hotel, kancelárie, či reštaurácie. Predpokladané náklady na realizáciu tohto projektu sa pohybujú od 70 do 100 mil. eur. 

Realitná a developerská spoločnosť Orco spravuje majetok v hodnote 740 mil. eur. Zameriava sa výhradne na trh nehnuteľností v strednej a východnej Európe, kde podniká od roku 1991. Je verejnou spoločnosťou so sídlom v Luxembursku kótovanou na Burze cenných papierov v Prahe a na burze Euronext.

 
 
Autor: SITA - Slovenská tlačová agentúra, Dátum 22.05.2007