/en/article/9041/reality-a-development-2007/ REALITY a DEVELOPMENT 2007
REALITY a DEVELOPMENT 2007

REALITY a DEVELOPMENT 2007

17. máj 2007, hotel Holiday Inn, Bratislava
STAVEBNÝ BOOM?
To je len začiatok

V najbližších desiatich rokoch len v Bratislave preinvestujú súkromné firmy vyše 50 miliárd korún. Hlavné mesto Slovenska prežíva historicky najvýraznejší rast a radikálne mení svoj obraz. Vyrastajú nové administratívne a obchodné centrá, obytné štvrte a hotely a developeri aj mimo Bratislavy ohlasujú ďalšie prelomové projekty. Prvá vlna stavebného boomu naberá výšku

Veľký záujem vyvolala prvá TREND konferencia Reality a development, na ktorej sa uplynulý štvrtok zišlo 220 účastníkov. Dobrú správu hneď v úvode priniesla riaditeľka bratislavského magistrátu Anna Pavlovičová – územný plán hlavného mesta by mali poslanci schváliť do konca mája. Predpokladá, že v Bratislave bude k dispozícii ešte tritisíc hektárov voľnej plochy. Slovenskí developeri a zástupcovia realitných kancelárií diskutovali o perspektívach trhu s administratívnymi priestormi a bytmi. Očakávajú, že prvá etapa stavebného boomu vyvrcholí okolo roku 2012.
<br. Na Slovensku chýba vyše pol milióna bytov, upozornil Radoslav Jakab zo Slovenskej sporiteľne. Zákazník napriek tomu už dnes žiada kvalitu. Peter Danihel z Bondu a Filip Žoldák z Lexxusu preto tvrdia, že developeri by mali spolupracovať s realitnými kanceláriami už pri príprave projektu.

Hlavný architekt Bratislavy Štefan Šlachta a viceprezidentka Allied Architects Int. Ivana Bendová, pôsobiaca v čínskom Šanghaji, hovorili o optimálnom vzťahu architekta a developera. (foto 175)

Po skončení konferencie sa účastníci stretli na slávnostnom vyhodnotení ankety odborného časopisu ASB, ktorá vznikla v spolupráci s TRENDOM. Na ASB Gala večeri ocenili najlepšiu stavebnú firmu, najlepšieho developera a osobnosť architektúry.

 
 
Autor: Redakce Stavebního fóra, Dátum 05.06.2007