/en/article/9050/prudky-rozvoj-stavebnictva-na-slovensku/ Prudký rozvoj stavebníctva na Slovensku

Prudký rozvoj stavebníctva na Slovensku

Podnikateľská skupina Sedlak so svojimi 277 zamestnancami mala na základe výsledkov hospodárenia v rokoch 2005–2006 obrat 35,2 mil. eúr, čo znamená na jednu osobu 127 000 eúr. Od roku 2002 sa zvýšil obrat o približne 35 %.

ISE, spol. s r.o., Bratislava prináša do spoločnej spoločnosti potrebné know-how najmä čo sa týka znalostí miestneho trhu, systematicky vytvorenú organizačnú štruktúru a výborných zamestnancov.

Prečo sa oba podniky rozhodli pre spoločnú spoločnosť s viacerými účasťami cez podnikateľskú skupinu Sedlak? Obidvaja podnikatelia Oto Bortlik, výkonný riaditeľ ISE a dipl. Ing. Wilhelm Sedlak spoločne tvrdia:
  • Slovensko je rastúcim trhom,
  • ďalším dôvodom je prepojenie hospodárskych oblastí Viedeň – Bratislava,
  • a nezanedbateľný je dynamický rozvoj spoločného podniku pri využití už existujúcich zdrojov (organizačná štruktúra, zamestnanci).

Strategická príprava spoločného podniku sa rozdeľuje do dvoch oblastí:
  1. obchodná činnosť stavebnej spoločnosti – novostavby v oblasti bytovej výstavby, revitalizácia a sanovanie, priemyselná výstavba menšieho rozsahu (v Rakúsku sa v týchto oblastiach realizuje takmer 65 % prevádzkového výkonu
  2. rozvoj projektov ako dodávateľa bytovej výstavby – rozvoj, výstavba a predaj projektov bytovej výstavby aj remeselných a priemyselných projektov.

Ukončenie projektov sa predpokladá do roku 2011.





Fotografie:
1–2 – tlačová konferencia
3–5 – projekty spoločnosti 

 
 
Autor: Redakce Stavebního fóra, Dátum 06.06.2007