/en/article/11506/rekreacne-nehnutelnosti-na-slovensku-iii-velka-lomnica/ Rekreačné nehnuteľnosti na Slovensku III. – Veľká Lomnica
Rekreačné nehnuteľnosti na Slovensku III. – Veľká Lomnica

Rekreačné nehnuteľnosti na Slovensku III. – Veľká Lomnica

Lomničák dostane menovca

Celoročné či aspoň príležitostné bývanie priamo pod majestátnymi končiarmi Vysokých Tatier patrí už tradične k najtajnejším snom každého, kto sa cíti byť aspoň trochu „horský typ“. Pokiaľ ide navyše o solventného a odhodlaného záujemcu, nič mu už nestojí v ceste, aby svoju túžbu premenil na skutočnosť. Najatraktívnejšia turistická destinácia Slovenska mu predsa stojí za investíciu, ktorá z dlhodobého pohľadu nemôže skončiť inak ako svojím zhodnotením. Projektov z kategórie rekreačných nehnuteľností – či už rozbehnutých alebo naplánovaných – je tu toľko, že potenciálny majiteľ má pomaly problém zorientovať sa v nich a zvoliť si ten pravý, jemu na mieru ušitý. Medzi tie, ktorých výber by nemal nikdy oľutovať, možno bez váhania zaradiť aj luxusné apartmánové domy „Lomničák“ vo Veľkej Lomnici. Popri iných špecifikách ich zastrešuje aj názov dopísmena kopírujúci slangové pomenovanie azda najnavštevovanejšieho tatranského štítu.

Prémia v podobe vitálneho sveta

„Lomničák“ vytvorí komplex 2×12 apartmánov v dvoch samostatne stojacich trojpodlažných objektoch A a B vybavených každý podzemnou garážou. Z celkového počtu 24 apartmánov bude 8 dvojizbových v podkroví a 16 trojizbových na prízemí a poschodí. Tento rekreačný komplex ponúka na rozdiel od väčšiny konkurenčných projektov racionálne rozpätie, pokiaľ ide o výmeru: najmenší typ apartmánu má bez balkóna 51 m2 a najväčší iba 68 m2, čo však u niektorých vykompenzuje pomerne veľká terasa s 49 m2. Cena za plošnú jednotku sa pohybuje okolo 70-tisíc Sk (2 323,57 €). Najmenší apartmán vychádza na 2 990 000 Sk bez DPH (99 249,82 €) a jedno garážové státie v suteréne objektu stojí 300 000 Sk bez DPH (9 958,17 €).

Popri štandardnom vybavení apartmánov, ku ktorému dnes už neodmysliteľne patria bezpečnostné protipožiarne dvere (na prízemí z bezpečnostného skla a izolačného dvojskla), elektronický vrátnik či diaľkové ovládanie teploty v apartmánoch, pridáva investor – CI Development, a.s. všetkým obyvateľom prémiu lákavo nazvanú „vitálny svet“. Tento vytvoria typické relaxačné prvky ako sauna, sprchy, posilňovací stroj a oddychová časť, ktoré sa postarajú o regeneráciu síl a príjemný oddych. V areáli nebude chýbať ani detské ihrisko alebo záhradný domček na spríjemnenie večerného posedenia v kruhu rodiny, susedov či pozvaných priateľov.

Keď okolie pridáva na lukratívnosti

Apartmánové domy „Lomničák“ poskytujú svojou exkluzívnou polohou záruku rozumnej, bezpečnej a maximálne zhodnotenej investície. Veď najrozvinutejší turistický región na Slovensku sa akiste právom hrdí titulom „Kráľ slovenských hôr“. Z východu na západ sa tiahnuci 25-kilometrový horský masív, 24 štítov s výškou nad 2 500 m, vyše 110 jazier a plies, množstvo vodopádov a jaskýň, najväčší národný park. Údaje hovoria samé za seba. Kto by nedoprial sebe i svojej rodine fascinujúci výhľad na úžasnú vysokohorskú scenériu, tiché a pokojné prostredie či ozdravujúce klimatické kúpele, akými je popri Starom Smokovci a Štrbskom Plese nesporne aj Veľká Lomnica?

Nie zanedbateľnou pridanou hodnotou „Lomničáku“ je aj jeho bezprostredné okolie, kde už roky funguje niekoľko športových a rekreačných stredísk schopných uspokojiť nároky na letné či zimné vyžitie. Ich počet i kvalita čo nevidieť stúpne. Napríklad profesionálne 18-jamkové golfové ihrisko Black Stork v tesnom susedstve sa v dohľadnom čase rozrastie o ďalších 9 jamiek. Lukratívnosť lokality jednoznačne zvýši aj plánovaná výstavba akvaparku, ktorého zdrojom sa stane vyše dvoch kilometrov hlboký geotermálny vrt. Keď k tomu prirátame výbornú dopravnú dostupnosť, polohu necelých 9 km od Popradu či rozvinutú občiansku vybavenosť Veľkej Lomnice, priestor na pochybnosti, váhanie či nerozhodnosť sa výrazne zužuje.



Dokončenie a odovzdanie apartmánových domov „Lomničák“, ktorých výstavba bola spustená 3. augusta 2007, sa plánuje na prvý kvartál 2009. Kým objekt A je predávaný spoločnosťou CI Reality, s.r.o., výhradný predaj apartmánov v objekte B zveril investor CI Development, a.s. renomovanej realitnej spoločnosti Lexxus, špecializovanej na rezidenčné nehnuteľnosti.

Vizualizácie – CI Development

 
 
Autor: SF / Juraj Pokorný, Dátum 05.09.2008