/en/article/18456/developer-predlozil-projekt-twin-city-na-posudzovanie/ Developer predložil projekt Twin City na posudzovanie

Developer predložil projekt Twin City na posudzovanie

V budúcom roku sa pravdepodobne začne s výstavbou multifunkčného komplexu Twin City na Mlynských nivách v Bratislave. Spoločnosť Twin City, a.s., za ktorou stojí developer HB Reavis Group, totiž už predložila investičný zámer na posúdenie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment – EIA). Ako vyplýva z investičného zámeru, výstavba komplexu by si mala vyžiadať 225 mil. eur. Výstavba je rozdelená celkovo do šiestich etáp, pričom ukončenie poslednej je naplánované až na rok 2018.

S výstavbou prvej etapy chce investor začať v polovici budúceho roka, pričom tá by mala byť ukončená v roku 2014. Pôvodne sa malo začať s výstavbou prvej etapy v roku 2008, developerská spoločnosť však začiatok prác presunula. Multifunkčný komplex Twin City sa má podľa zámeru rozprestierať na celkovej ploche 117 tisíc metrov štvorcových, z čoho kancelárske priestory by mali zaberať 106 tisíc metrov štvorcových. Pre obchod a služby je vyčlenených 4 620 metrov štvorcových a skladové priestory majú tvoriť 6 302 metrov štvorcových. Na parkovanie má byť k dispozícii celkovo 2 724 miest.

 
 
Autor: SITA, Dátum 03.01.2011