/en/article/18762/kosice-o-priestory-v-rozostavanom-auparku-je-velky-zaujem/ Košice: O priestory v rozostavanom Auparku je veľký záujem

Košice: O priestory v rozostavanom Auparku je veľký záujem

Od januára 2010 spoločnosť HB Reavis Slovakia na výstavbe košického Aurparku preinvestovala len na projekty vo verejnom záujme viac ako 7 miliónov eur. Do konca výstavby na tieto účely preinvestuje ďalších 3,5 milióna eur. Ako informoval predseda predstavenstva HB Reavis Slavomír Jančula, spoločnosť má úverom zabezpečené finančné krytie na celú stavbu košického Auparku, pričom investícia dosahuje 93 mil. eur. Dodal, že o obchodné priestory, z ktorých už viac ako polovicu zo 161 prevádzok majú predaných, je veľký záujem. Hrubá stavba obchodnej časti je hotová na 90 %, vrátane preložiek komunikácií. Obchodnú časť Auparku plánujú otvoriť v IV. kvartáli 2011, administratívnu v I. štvrťroku 2012.

Ako informoval projektový manažér René Popík, nad rámec týchto prác sa investor zaviazal k zachovaniu kultúrneho dedičstva formou spätného transferu historických artefaktov, základových múrov opevnenia kruhového tvaru – citadely. Tie boli podľa záverov archeologického prieskumu a rozhodnutia Krajského pamiatkového úradu Košice umiestnené do podzemia Auparku a na južnej strane Námestia osloboditeľov. Náklady na záchrannú akciu už presiahli 500-tisíc eur.

 
 
Autor: SITA, Dátum 17.02.2011