/en/article/18776/pilsberg-investment-v-poprade-postavi-multifunkcne-centrum/ Pilsberg Investment v Poprade postaví multifunkčné centrum

Pilsberg Investment v Poprade postaví multifunkčné centrum

Spoločnosť Pilsberg Investment chce na mieste súčasného pivovaru v Poprade postaviť najväčšie multifunkčné centrum v regióne. Celková výška investície by mala presiahnuť 33 mil. eur. Dominantami nového komplexu by mali byť tri 16-, 19– a 20-poschodové bytové domy. Celková plocha priestorov presiahne 110-tis. m2. Pod celým komplexom sa budú nachádzať dve podlažia podzemných parkovísk s kapacitou takmer 1 200 miest.

Ako uviedol projektový manažér a zástupca investora Marián Balaj, bývanie bude spojené s hotelom, administratívou, shoppingom a zábavou. S výstavbou komplexu chcú začať v lete 2012. V súčasnosti je v areáli popradského pivovaru ešte funkčná sladovňa. Tú plánuje investor presťahovať do obce Mlynica. Ďalší projekt sa pripravuje na mieste bývalého obchodného domu Prior. Na okraji námestia by malo vyrásť veľké obchodno-zábavné centrum Forum Poprad.

 
 
Autor: SITA, Dátum 21.02.2011