/en/article/19129/bratislava-bajan-chce-v-projekte-petrzalka-city-vyhody-pre-ludi/ Bratislava: Bajan chce v projekte Petržalka City výhody pre ľudí

Bratislava: Bajan chce v projekte Petržalka City výhody pre ľudí

Starosta bratislavskej mestskej časti Petržalka Vladimír Bajan chce s investorom v projekte multifunkčného centra Petržalka City vyrokovať pre občanov výhody ako využívanie parkovacích miest, garáží a športových zariadení. Ako uviedol, doterajšie rokovania s investorom vníma ako korektné a ústretové a I. etapa projektu dostala povolenie ešte predtým, ako nastúpilo nové vedenie mestskej časti. Prekvapil ho objem zástavby, ktorú povolilo bývalé vedenie Petržalky, a myslí si, že do „tohto priestoru takáto zahusťovačka nepatrí“.

V území ohraničenom Rusovskou cestou, Hálovou ulicou a Chorvátskym ramenom je podľa starostu I. etapa projektu v pokročilom štádiu. Štefan Koluš z Petržalka City, a.s. potvrdil, že zámer investora začať jej výstavbu v tomto roku ostáva nezmenený. II. etapu projektu – za Chorvátskym ramenom, môžu najviac ovplyvniť, a to v súlade s ÚP. Pre obyvateľov z lokality chce Bajan vyrokovať „nielen dostatočné priestory na parkovanie, športové vyžitie obyvateľov, oddychové zázemie, ale aj nové centrálne námestie, revitalizáciu Chorvátskeho ramena či parkové zóny.

 
 
Autor: SITA, Dátum 19.04.2011