/en/article/19038/bratislava-proti-vystavbe-v-karloveskej-zatoke-maju-5-000-podpisov/ Bratislava: Proti výstavbe v Karloveskej zátoke majú 5 000 podpisov

Bratislava: Proti výstavbe v Karloveskej zátoke majú 5 000 podpisov

Druhú časť petície na zastavenie konania v súvislosti s výstavbou v Karloveskom ramene s 2 731 podpismi aktivisti odovzdali včera na miestnom úrade v Karlovej Vsi. Ako uviedol Rudolf Lachkovič z petičného výboru, doteraz vyzbierali vyše 5 000 podpisov. „Stojíme na strane občanov, ale zároveň musíme rešpektovať zákon,“ zdôraznil prednosta mestskej časti Rastislav Velček. Ako Lachkovič dodal, petíciu podpísali aj súčasný primátor Bratislavy Milan Ftáčnik a starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková.

Podľa aktivistov sa v Karloveskom ramene v blízkosti lodenice, kde chce spoločnosť J&T Real Estate vybudovať 8-poschodovú budovu, výrazne obmedzí rozvoj športových aktivít, prístup občanov k ramenu Dunaja, k cyklotrase i k novej promenáde. Skomplikuje sa tiež doprava pri Riviére a výstavba si vyžiada výrub stromov. Objekt v lokalite plánuje vybudovať spoločnosť J&T Real Estate s tým, že pôjde o ubytovanie pre športovcov.

Prednosta Karlovej Vsi Rastislav Velček považuje za nešťastný predaj pozemkov v lokalite Karloveskej zátoky. Ako uviedol, schválili ho ešte bývalí karloveskí poslanci. Zároveň ale dodal, že do kúpnej zmluvy presadili ustanovenie, že prístup vodákov a širokej verejnosti do Karloveského ramena bude zabezpečený.

 
 
Autor: SITA, Dátum 05.04.2011