/en/article/20985/in-develop-ma-na-vyrub-stromov-v-bratislavskej-trnavke-povolenie/ IN DEVELOP má na výrub stromov v bratislavskej Trnávke povolenie

IN DEVELOP má na výrub stromov v bratislavskej Trnávke povolenie

Spoločnosť IN DEVELOP sa dôrazne ohradzuje voči tvrdeniam o nelegálnom výrube stromov na stavenisku v bratislavskej Trnávke (ulica Na Križovatkách). Firma odmieta tvrdenie hovorkyne mestskej časti Ružinov Miroslavy Štrosovej, ktorá médiám poskytla informáciu, že IN DEVELOP nemá na výrub stromov povolenie.

“Spoločnosť IN DEVELOP disponuje riadnym povolením na výrub s dátumom vydania 2. 1. 2008. K tomuto povoleniu disponujeme rovnako tak právoplatným stavebným povolením na vodovodnú a kanalizačnú prípojku, ktoré bolo vydané 8. 6. 2010. Vyrúbané stromy stáli presne vo vytýčenej trase kanalizácie a vodovodu a museli sa odstrániť,“ povedal mediálny zástupca IN DEVELOP Karol Wolf z agentúry Dynamic Relations 2000.

IN DEVELOP 1. 3. 2012 riadne oznámil začatie stavby kanalizačnej a vodovodnej prípojky a 16. 3. 2012 riadne oznámil Mestskej časti Ružinov, že 20. 3. 2012 vykoná výrub stromov. „Výrub tak prebehol absolútne legálne a v súlade so všetkými náležitosťami, ktoré sú s tým spojené. Vrátane toho, že sme zaplatili stanovenú spoločenskú hodnotu stromov vo výške takmer 24 000 €,“ povedal Karol Wolf a dodal, že firma okamžite po výrube zabezpečila kompletné upratanie a vyčistenie priestoru tak, aby okolo žijúcim obyvateľom nespôsobila žiadne problémy.

 
 
Autor: SITA, Dátum 23.03.2012