/en/article/18343/bratislava-pko-sa-burat-bude-termin-oznamia-v-najblizsich-dnoch/ Bratislava: PKO sa búrať bude, termín oznámia v najbližších dňoch

Bratislava: PKO sa búrať bude, termín oznámia v najbližších dňoch

Stavby bratislavského Parku kultúry a oddychu (PKO) sa budú búrať, presný termín by mal byť známy v najbližších dňoch. Na tlačovej besede to uviedol predseda predstavenstva J&T Real Estate Peter Korbačka. Investor si chce totiž počkať na stanovisko novozvoleného primátora mesta Milana Ftáčnika, ktorý požiadal o zachovanie status quo, kým sa dôkladne neoboznámi s právnym a obchodným stavom celého projektu. Predseda predstavenstva Cresco Group Štefan Beleš verí, že po oboznámení sa s problematikou dospeje Ftáčnik k rovnakému názoru, a síce že projekt nie je možné zastaviť.

Na miestne PKO by mal za asi 250 mil. eur vyrásť komplex s pracovným názvom River Park II. Dôraz sa bude klásť na konečné dobudovanie promenády až po Karloveskú zátoku. S I. etapu výstavby by chcel investor začať v roku 2012. Zo súčasného PKO by sa mali zachovať sochy, vitráže Janka Alexyho a niektoré umelecké maliarske diela. Tie by mali byť dočasne umiestnené v depozite, neskôr by sa mali stať súčasťou komplexu.

 
 
Autor: SITA, Dátum 09.12.2010