/en/article/19162/nitra-vystavba-infrastruktury-v-zone-juh-sa-zacne-v-maji/ Nitra: Výstavba infraštruktúry v zóne Juh sa začne v máji

Nitra: Výstavba infraštruktúry v zóne Juh sa začne v máji

Výstavba infraštruktúry v Priemyselnej zóne Juh v nitrianskej mestskej časti Krškany sa začne v máji namiesto v marci. Dcérska spoločnosť mesta Nitrianska investičná na tento účel získala dotáciu z ministerstva hospodárstva 1,2 milióna eur. Poslúži na vybudovanie komunikácie v areáli, rozšírenia cesty I/64, prepojovacieho chodníka s vedecko-technologickým centrom firmy Muehlbauer, prekládku autobusovej zastávky a výstavbu bezpečnostného oplotenia zóny. Posun termínu spôsobilo nové verejné obstarávanie, ktoré na základe mandátnej zmluvy zabezpečuje MH Invest.

Priemyselná zóna Juh je určená pre domácich malých a stredných podnikateľov. Na ploche zhruba 4 ha sa doteraz etablovalo 10 investorov, ktorí sa orientujú na ľahký priemysel. Okrem nich je tu na ďalších zhruba 5 ha vedecko-technologické centrum nemeckej firmy Muehlbauer Technologies. Nitrianska investičná pripravila ďalších 3,5 ha, o ktoré chce zónu rozšíriť. Záujemcov o nové parcely už spoločnosť má. Pozemky mestu nepatria, Nitrianska investičná robí sprostredkovateľské zmluvy s vlastníkom pozemku a so záujemcom.

 
 
Autor: SITA, Dátum 21.04.2011